نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

دایناسورهایی به ابعاد 7 فیل

این فسیل ها شامل استخوان های مهره و ران متعلق به 6 دایناسور بزرگ هستند که سال 2012 در جنوب آرژانتین و در منطقه پاتاگونیا (Patagonian) کشف شدند.

دانشمندان به صورت رسمی، این گونه را Patagotitan mayorum نامگذاری کردند؛ بخش اول این نام از محل کشف (پاتاگونیا) و بخش دوم نیز از واژه یونانی titan به معنای بزرگ گرفته شده است.

این دایناسور حدود 76 تن وزن داشته و طول بدن حیوان از بینی تا انتهای دم، 122 فوت معادل 37 متر بوده است که معادل (اندازه) 7 فیل، 2 اتوبوس، نصف عرض یک زمین فوتبال یا اندازه استاندارد استخر شنا است.

(بازسازی تصویر دایناسورPatagotitan mayorum    – تصویر: Jorge Gonzalez)

این ابر دایناسور گردن دراز، بزرگتر از دایناسور Brachiosaurus و نهنگ های آبی کنونی است که طول آنها حداکثر به 30 متر می رسد.

دایناسور پاتاگوتیتان (Patagotitan) حدود 100 میلیون سال قبل و در دوره کرتاسه (Cretaceous) می زیسته است. این حیوان، یک سوروپود (sauropod) – گیاه خوار عظیم الجثه با دم و گردن دراز که روی چهار پا می ایستاد – محسوب می شود.

(استخوان ران دایناسور Patagotitan mayorum   – تصویر: Farfaglia)

گونه مشابهی از دایناسور موسوم به آرژانتینوساروس (Argentinosaurus) وزنی معادل 80 تن داشته است؛ اما کارشناسان موزه پالئونتولوژی آرژانتین عنوان می کنند که فسیل های این گونه 10 درصد کوچکتر از پاتاگوتیتان است.

نتایج این تحقیقات در Proceedings of the Royal Society B منتشر شد.

 

مترجم: معصومه سوهانی

منابع: newsweek / Phys.org

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل