اولین وزیر بهداشتی که دوبار برای رای اعتماد به مجلس میرود
به گزارش سیناپرس به نقل از سلامت آنلاین، معرفی مجدد دکتر سید حسن هاشمی به مجلس برای تصدی پست وزارت بهداشت، از جنبه های مختلفی قابل تحلیل و بررسی است.
از یک سو، این تداوم مدیریت در حوزه سلامت را باید به فال نیک گرفت، زیرا متولی نظام سلامت می تواند در بازه زمانی بیشتری، طرح های مورد نظرش را به اجرا درآورد و فرصت های بیشتری پیش رویش خواهد بود.
همچنین این اتفاق موجب خواهد شد که ثبات در مدیریت نظام سلامت به وجود بیاید و از همه مهم تر، طرح تحول سلامت نیز به شکل نیمه کاره رها نشود.
طرح تحول سلامت که از آن به عنوان بزرگ ترین طرح اجتماعی دولت یاد می شود، توانسته که بر اساس آمارهای رسمی با افزایش ۸۰ درصدی رضایت مردم مواجه شود. همین که معمار و بنیانگذار این طرح کلان می تواند تا چهار سال دیگر نیز این روند اصلاحی را پیش ببرد، می تواند هم خبری خوش برای نظام سلامت و هم خبری امیدوار کننده برای مردم باشد.
از سوی دیگر، طرحی به گستردگی تحول نظام سلامت، نیاز به مدیریت یکپارچه و هماهنگ دارد. اگر هر فرد دیگری به جای دکتر هاشمی، سکان مدیریت نظام سلامت را به دست بگیرد، قطعا اشرافی همچون دکتر هاشمی برای تداوم طرح تحول سلامت نخواهد داشت و در آن صورت، شکست این طرح ملی، دور از انتظار نخواهد بود.
در شرایطی که به تازگی نظام سلامت از بحران دارو و هزینه های کمرشکن درمان نجات پیدا کرده و حالا مردم در بیمارستان های دولتی می توانند نفس راحتی بکشند، تغییر در مدیریت نظام سلامت می تواند همان شرایط بحرانی گذشته را تکرار کند.
درواقع با وجود شرایط حساس نظام سلامت، هرگونه آزمون و خطا در حوزه های مدیریتی می تواند اوضاع نظام سلامت را به عقب برگرداند و کام شیرین مردم از طرح تحول سلامت را تلخ سازد.
امیدواری برای در اولویت ماندن نظام سلامت
اگرچه شخص رئیس جمهوری برای حوزه سلامت، اهمیت زیادی قائل است و برای اولین بار در طول تاریخ معاصر نیز نظام سلامت در اولویت یک دولت قرار گرفت، اما بی شک، نقش دکتر هاشمی در برقراری این اولویت، بسیار تاثیرگذار بوده است.
دکتر هاشمی برای در اولویت قرار گرفتن نظام سلامت در دولت یازدهم و جذب منابع برای پیش بردن طرح تحول سلامت، از جان و دل مایه گذاشت و جدل های فرسایشی متعددی را با بیمه ها به جان خرید تا همچنان نظام سلامت در اولویت بماند.
حضور دکتر هاشمی در کابینه دولت دوازدهم می تواند این امیدواری را به مردم بدهد که حداقل تا چهار سال آینده نیز نظام سلامت در اولویت دولت خواهد بود و به بهداشت و درمان مردم به شکل ویژه ای رسیدگی می شود.
No tags for this post.