استفاده از ذرت به عنوان غذا، بهتر از استفاده برای تولید بیوفیول است!
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/1502177551131059072-780x470.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از زیست فن،برای اولین بار محققان دانشگاه ایلینوی این مسائل را از لحاظ اقتصاد کل سیستم تولید به صورت کمی محاسبه کرده و مقادیر آن را برای تعیین اینکه آیا مزایای ذرت برای تولید سوختهای زیستی بیشتر از هزینههای آن است یا نه، سنجیدهاند.
گروهی از محققان که بر روی اثرات زیستمحیطی ناشی از کشاورزی در ایالات متحده آمریکا مطالعه میکنند، یک دیدگاه جامع از سیستم کشاورزی را با نام سرویسها و خدمات منطقه بحرانی، به منظور بررسی اثرات محصولات کشاورزی بر محیطزیست را، از لحاظ مالی تعریف کرده اند. در این دیدگاه بیان میشود که منطقه بحرانی لایهی نفوذپذیری از چشماندازها و مناظر نزدیک به سطح زمین است که از زندگی گیاهان تا آبهای زیرزمینی گسترش یافته است. استفاده از انرژی و منابع انسانی در تولیدات کشاورزی باعث تغییر ساختار منطقه بحرانی می شود. محققان در این مطالعه هزینههای اجتماعی این تغییرات را ارزیابی کردهاند.
آنها برای مقایسه بهرهوری انرژی و اثرات زیستمحیطی تولید و پردازش ذرت برای غذا و سوخت، منابع مورد نیاز را مورد بررسی قراردادند و سپس تاثیر اقتصادی و زیستمحیطی استفاده از این منابع را اندازه گیری کردهاند. محققان ارزش دلاری معادل انرژی انسانی مصرفی در تولید محصولات کشاورزی را ارزیابی کردند، و سود حاصله از مصرف ذرت به عنوان مواد غذایی در مقابل سوختهای زیستی را نیز سنجیدند.
محققان عوامل متعددی را در آنالیزهای خود به حساب آوردهاند. ارزیابی انرژی مورد نیاز برای آماده سازی و حفظ مناظر طبیعی حین تولید محصولات کشاورزی، همچون ذرت و تبدیل آن به سوخت های زیستی نیز، یکی از عوامل مهم است. آنها مزایا و اثرات زیستمحیطی را، از لحاظ خدمات منطقه بحرانی محاسبه میکنند که نشاندهندهی تاثیرات بر جو، کیفیت آب و ارزش اجتماعی ذرت است. ارزش اجتماعی ذرت هم به عنوان غذا و هم به عنوان سوخت، لحاظ شده است.
از لحاظ پولی و مالی نتایج تحقیقات نشان میدهد که ارزش اقتصادی خالص تولید ذرت به عنوان غذا در آمریکا $ ۱۴۹۲ بر هکتار است که در مقابل شاهد یک کاهش $۱۰برهکتاری برای ذرتهای سوختی هستیم.
در آخر نیز محققان بیان کردهاند استفاده از ذرت به عنوان یک منبع سوخت به نظر میرسد که مسیری آسان برای دستیابی به سوختهای تجدیدپذیر باشد؛ با این حال این تحقیقات نشان میدهد استفاده سوختی از ذرت هزینههای زیستمحیطی بیشتر و مزایای کمتری نسبت به استفادههای غذایی آن دارد.
No tags for this post.