میگرن اختلال عصب شناختی شایعی است که باعث درد و رنج فراوان برای مبتلایان می شود. علاوه بر درمان های دارویی، درمان های غیردارویی از جمله ورزش در پیشگیری از میگرن توصیه می شود.
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرینی 8هفته ای تمرینات هوازی با شدت بالا بر شاخص های میگرنی در افراد مبتلا بود.این پژوهش نیمه تجربی با طرح یک گروهی پیش آزمون- پس آزمون، در کلیه افراد مبتلا به میگرن شهرستان نورآباد و با نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد. 12 بیمار مرد غیرفعال مبتلا به میگرن در این پژوهش شرکت کردند. دوره پژوهش 16 هفته به طول انجامید. آزمودنی ها به مدت 8هفته تمرینات هوازی شدید را به مدت 40 تا 45دقیقه و 2 جلسه در هفته انجام دادند. 48ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، شاخص های ترکیب بدنی و استقامت هوازی افراد و 4 هفته بعد از اتمام برنامه تمرینی، شاخص های سردرد میگرنی مجدداً ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون T استودنت برای گروه وابسته و در قالب نرم افزار SPSS 19 انجام گرفت.
یافته های پژوهش نشان داد تمرینات هوازی شدید باعث کاهش معنی داری در شاخص های سردرد میگرنی شامل تعداد حملات (0/025=p)، شدت حملات (0/024=p) و مدت سردرد (0/031=p) و همچنین باعث بهبود آمادگی هوازی آزمودنی ها شد (0/001=p). درصد چربی 1/49% کاهش پیدا کرد و این کاهش نیز معنی دار بود (0/024=p).
در نهایت نتایج پژوهش حاکی است برنامه 8 هفته ای تمرین هوازی با شدت بالا می تواند باعث کاهش در شاخص های سردرد میگرنی (تعداد حملات، شدت و مدت سردرد) شود.

