مرکز مطالعه کوهورت سلامت افتتاح شد

به گزارش سیناپرس و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی «مرکز مطالعه کوهورت سلامت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران» را افتتاح کردند.

به گفته مدیر اجرایی مرکز مطالعه کوهورت، این دست مطالعات شکلی از طراحی مطالعات بالینی است که صورت گروهی و در رویکرد آینده‌نگر یا گذشته‌نگر، به بررسی عوامل و علل آسیب‌ها و بیماری‌ها می‌پردازد.

حمیدرضا پورآقا با بیان این‌که در این مطالعه، کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران گروه هدف گسترده‌ی مورد مطالعه در طول مدت 20 سال هستند ، افزود:  در طول مدت 20 سال بررسی می‌کنیم که با توجه به نقش عوامل و شرایط گوناگون، وضعیت سلامت کارکنان دست‌خوش چه تغییراتی شده است و عوامل مختلف چون شغل، آلودگی هوا، وضعیت تغذیه و تعداد بسیار زیادی از مؤلفه‌های دیگر در وضعیت سلامتی اینت جامعه مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به بهره‌مندی از روش بیوبانک برای انجام این مطالعه گفت: در این روش نمونه‌های بیولوژیکی بدن افراد از جمله، پوست، خون، ناخن و … را در شرایط انجماد نگهداری می‌کنیم و پس از مدت مطالعه تغییرات را بررسی می‌کنیم. وجود موارد جدید پس از این مدت می‌توانند شاخص بسیار خوبی برای تشخیص بیماری‌های احتمالی بروز یافته پس از این مدت باشند.

 

بازدید از دو مرکز توانمند در حوزه آزمایش‌های پیش‌بالینی و توان‌بخشی

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف آزمایشگاه جامع پیش‌بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با توانمندی‌های این مجموعه آزمایشگاهی آشنا شدند

آزمایشگاه جامع پیش‌بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان نخستین آزمایشگاهی است که به طور کامل با دستگاه‌های آزمایشگاهی پیشرفته‌ی ساخته شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان مجهز شده است. این آزمایشگاه، زمینه آزمایش‌های پیش‌بالینی و تحقیقات مبتنی بر فیزیک تصویربرداری را فراهم می‌کند و تمامی خدمات خود را در بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به پژوهشگران و محققان ارائه می‌کند.

این آزمایشگاه جامع، تیرماه سال جاری با حضور  معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، کمال خرازی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌ شناختی، سعید سرکار دبیر ستاد توسعه نانوفناوری و  علی جعفریان رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران افتتاح شده بود.

بازدید از مرکز توان‌بخشی موفقیان

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی همچنین از دستاوردها و ظرفیت‌ها « مرکز تحقیقات فناوری‌های هوشمند عصبی موفقیان» دیدن کردند. این مرکز به همت دانشگاه صنعتی شریف تاسیس شد و بر اساس تجربیات و دستاوردهای گروه پژوهشی توان‌بخشی دانشگاه صنعتی شریف، توسعه سیستم های هوشمند به منظور درمان و توانمند سازی بيماران دچار اختلالات حرکتي ناشي از ناهنجاريهاي عصبي را در دستور کار خود قرار داده است.

 

بازدید از آزمایشگاه‌ها و تجهیزات توان‌بخشی

ستاری و قاضی‌زاده هاشمی در نخستین بخش بازدید از مرکز موفقیان، از یک آزمایشگاه آنالیز حرکت  مجهز در سطح کشور دیدن کردند. این آزمايشگاه به گروه های پژوهشی و فناوران داخل و خارج از مرکز خدمات پژوهشی پيشرفته به منظور تشخیص ناهنجاریهای حرکتی و نیز ارزيابی روشهای درمانی ارایه می‌کند.

همچنین، کلینیک تحقیقاتی توان‌بخشی با تجهیزاتی برای پژوهش و مطالعه بر روی الگوهای حرکتی بیماران،  کارگاه های الکترونیک و مکانیک و حس‌گرهای حرکتی برای ارائه خدمات نمونه سازی ابزارها، تجهيزات و وسایل توان‌بخشی در این مرکز به پژوهشگران، فناوران و همچنین بیماران ارائه خدمت می‌کنند.

غزال غضنفری

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا