نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

برنامه ریزی پژوهشکده برای قرار گرفتن در بین تولیدکنندگان اصلی و عمده داروهای گیاهی

به گزارش سیناپرس، دکتر شمسعلی رضازاده در گفت و گو با روابط عمومی جهاددانشگاهی عنوان کرد: پژوهشکده گیاهان دارویی با توجه به رسالت خود در انجام پژوهش از مرحله جمع‌آوری و شناسایی گیاهان دارویی تا مرحله تبدیل فرآورده‌ها به محصولات قابل مصرف در حوزه سلامت، توازن را در بخش‌های مختلف مدنظر داشته، که در این خصوص نیز تولید گیاه و نهادهای آن شامل بذر و نشاء مورد توجه واقع شده است و نتیجه آن ایجاد مرکز خدمات تخصصات تولید گیاهان دارویی می‌باشد که در سال گذشته با اخذ مجوز ارایه خدمات از موسسه اصلاح بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی این کار سرعت بیشتری به خود گرفته است و این مرکز که یکی از محل‌های هزینه پژوهشکده بوده است به محل درآمد تبدیل گردیده است. 
وی افزود: همچنین حوزه آموزش تخصصی در گیاهان دارویی که مغفول بود با سرمایه گذاری مناسبی که در سال 95 بر روی این حوزه گردید این مجموعه نیز با افزایش تعداد دوره ها و جذب بیشتر فراگیر به یکی از محل‌های درآمدزایی تبدیل شده است. 
رییس پژوهشکده گیاهان دارویی اظهار کرد: تولید دارو از برنامه‌های جدی این پژوهشکده می‌باشد و با ورود 2 داروی جدید در سال های 94 و 95 و برنامه‌ریزی ورود داروهای دیگری به این مجموعه، برنامه‌ریزی شده است که این پژوهشکده در بین تولیدکنندگان اصلی و عمده داروها و فرآورده‌های گیاهی کشور قرار بگیرد. 
دکتر رضازاده یادآور شد: افزایش بیش از 50درصد درآمد پژوهشکده طی سال های 94 و 95 مرهون ورود به حوزه تولید دارو می‌باشد. وی در ادامه مزیت های پژوهشکده گیاهان دارویی را مزیت‌های ملی و بین‌المللی برشمرد و تاکید کرد: بحث گیاهان دارویی و داروهای گیاهی از موضوعات اصلی و مورد توجه کشور و دنیا می‌باشد که این کمک می‌کند ما بیشتر در این حوزه فعالیت کنیم و به موفقیت‌های بیشتری هم نایل شویم. 
رییس پژوهشکده گیاهان دارویی اظهار کرد: یکی از استراتژی های اصلی این پژوهشکده، پرداختن به ارتباط با بخش های خصوصی و بقیه مجموعه‌های فعال در زمینه های مشابه می‌باشد. در بخش کشاورزی، این پژوهشکده مجموعه‌های خصوصی تعامل و تولید گیاهان دارویی را جهت دهی نموده است. در بخش تولید داروها و فرآورده‌های گیاهی نیز راه‌اندازی بخش تولید داروهای گیاهی و ارایه خدمات تولید به بخش خصوصی که دارای امکانات تولید نمی‌باشد از برنامه‌های این پژوهشکده بوده است و این موضوع هم به عنوان خدمات اساسی به بخش تولید و هم به عنوان منبع درآمد برای این پژوهشکده تبدیل شده است. 
وی در ادامه مرکز رشد داروهای فناور گیاهان دارویی جهاددانشگاهی را محلی برای حمایت از ایده‌های اقتصادی شرکت های نوبنیان و دانش بنیان دانست و گفت: در این راستا، ضمن توجه به تولید محصولات ارزشمند اقتصادی در پژوهشکده و امکانات و زیرساخت های تولیدی، در سال جاری 3 شرکت با ایده تولید محصولات دارویی گیاهی پذیرش شده‌اند که تلاش می‌شود تعداد این شرکت ها به 5 واحد تا پایان سال برسد و هدف استقرار این شرکت ها، ایجاد ثروت از محل دانش بومی می‌باشد. 
رضازاده خاطرنشان کرد: این پژوهشکده به عنوان بزرگترین مجموعه تحقیقاتی گیاهان دارویی کشور، در زمینه‌های تولید داروهای گیاهی با فرمولاسیون های نوین، تحقیقات و تولید مواد خالص گیاهی، تولید عصاره های گیاهی جدید یا روش های نوین، مشارکت در تولید گیاهان دارویی به عنوان مشاور، تولید گیاهان دارویی با دست ورزی ژنتیکی و مطالعات فارماکولوژیک در سطح ملکولی- سلولی، حیوانی و بالینی آمادگی حضور و مشارکت در طرح های ملی و بین المللی دارد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل