تبریز به منطقه علم و نوآوری ایران تبدیل می شود
به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، 'ماریانا هالسبرگر' روز چهارشنبه در مراسم آغاز به کار پروژه توسعه نوآوری در منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تبریز افزود: اتریش مایل به افزایش همکاری ها با ایران به خصوص در زمینه فناری های نو است و امیدواریم شاهد تحقق هرچه سریع تر اهداف منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی باشیم.
وی اهداف این تفاهم نامه همکاری را توسعه نوآوری با تمرکز بر پتانسیل های بین المللی، شبکه سازی و ساختن خوشه های دانش بنیان در تبریز برشمرد.
هالسبرگر اظهار کرد: امیدواریم این تبادل دانش دوطرفه باشد و اراده ای که در آذربایجان شرقی، به طور خاص در تبریز در زمینه فناوری وجود دارد، موجب پیشرفت هرچه سریعتر پروژه های مد نظر خواهد بود.
وی ادامه داد: این فرآیندی که در تبریز شروع شده، مبتنی بر آینده پژوهی است و کار اصلی آن ایجاد دانش برای عموم مردم است.
نماینده انستیتو تکنولوژی اتریش با بیان اینکه میدانیم که انتظارات شما از ما بسیار زیاد است، افزود: همه ما دریک قایق هستیم و تلاش می کنیم با تحقق اهداف تفاهم نامه موفقیت مان را در طول یک سال جشن بگیریم.
وی گفت: ارتقاء نوآوری و تولید دانش با همکاری دانشگاه های ایران و اتریش و پایه گذاری همکاری علمی بین ایران و اتریش از دیگر اهداف ماست.
نماینده دیگر انستیتو تکنولوژی اتریش نیز در این نشست با اشاره به سخنان استاندار آذربایجان شرقی درخصوص پیشرفت های تکنولوژی و افزایش همکاری های فناورانه بین تبریز و اتریش گفت: با سخنان ایشان موافق هستم و تاکید می کنم که در سطوح مختلف با آذربایجان شرقی همکاری می کنیم.
'جوزف فروهلیچ' افزود: قبل از سفر به ایران و استان آذربایجانشرقی دیداری با رئیس جمهوری سابق اتریش داشتم و ایشان بر همکاری با ایران بسیار تاکید داشت.
وی ادامه داد: موسسه 'ای آی تی' بزرگترین موسسه تحقیقاتی اتریش می باشد که درآمد سالانه آن حدود 149میلیون یورو است و از هشت مرکز تخصصی توسعه زیرساخت ها تشکیل شده است.
فروهلیچ اظهار کرد: علاقمندیم تا با ایجاد همکاری بین موسسه 'ای آی تی' و منطقه علم و فناوری ربع رشیدی تبریز بتوانیم در زمینه توسعه فناوری های نو و پیشرفته اقدامات بسیار موثری داشته باشیم.
اجرای پروژه توسعه نظام نوآوری در منطقه ویژه علم وفناوری ربع رشیدی با حضور گروه نوآوری موسسه فناوری (AIT) اتریش آغاز شد.
منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی درمحدوده شهر تبریز واقع است که از طرف شمال به مرز شمالی شهر (کوه عون بن علی) از سمت جنوب غربی به حد شمالی شهر آذرشهر و از غرب به شهرک سرمایهگذاری خارجی و از شرق به شهرک صنعتی عالی نسب (سعیدآباد) ختم میشود.
بر اساس ماده 2 آیین نامه تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری، مناطق ویژه علم و فناوری منظومهای از امکانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی، زیرساختها و محیط های ارتباطی، نهادها و موسسات، افراد و اطلاعات می باشد که با تکیه بر خلاقیت و نوآوری ها در یک گستره جغرافیایی و بر اساس یک نظام مدون و هم پیوند با اهداف و راهکارهای معین هماهنگ شده و با جذب فرصتها و سرمایه های علمی، اقتصادی، انسانی، ملی، منطقه ای و بین المللی و اشتراک منافع همه طرفهای ذینفع و همافزایی بین سازمانها، مراکز و موسسات حاضر در منطقه، سبب ارتقای فناوری و در نتیجه توسعه تولید، ثروت، رفاه ملی و ایجاد جامعه دانایی محور می شوند. بر این اساس منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تبریز یکی از پنج منطقه ویژه ای می باشد که در تاریخ 27/10/93 از شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (شورای عتف) مجوز دریافت کرد.