به گزارش سیناپرس و به نقل از پژوهشگاه مواد و انرژی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، این پروژه پژوهشی که در صنعت برقکشور و نیروگاههای توربین گاز کاربرد دارد، بهمنظور افزایشبازدهی و کاهش آلودگی هوا انجام میشود.
این پژوهش که نمونۀ مورد مطالعاتی آن در سیکل نیروگاه توربینگازی شهید زنبق یزد صورت گرفته، با راهنمایی دکتر «حسینقدمیان» و دکتر «مجتبی بیگزاده» و مشاورۀ دکتر «محمدامینی» انجام شده است.
میلاد خودسیانی فارغالتحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسیانرژیهای تجدیدپذیر پژوهشگاه و مجری این طرح گفت: «در اینتحقیق به بررسی افزایش راندمان سیکلهای واقعی عملکرد توربینگاز بر اساس تحلیل فنی عملکرد سیکلهای توربین گازی دروضعیت خارج از شرایط طراحی پرداخته شده است. همچنین بهمنظور کاهش میزان نشر گاز کربن دیاکسید، موضوع استفاده ازسوختهای جایگزین و جذب کربن نیز مورد بررسی قرار گرفتهاند. هر کدام از سه موضوع تحلیل فنی عملکرد سیکلهای توربین گازیدر وضعیت خارج از شرایط طراحی، استفاده از سوخت جایگزینو استفاده از جذب کربن، به تنهایی در مطالعات پیشین موردبررسی قرار گرفتهاند، اما به صورت بررسی همزمان این سهموضوع در کنار هم، یک موضوع جدید است. شبیهسازی Off-design سیکل توربین گاز با استفاده از نرمافزار MATLAB انجام شد. برای این شبیهسازی احتیاج به استخراج معادلاتمنحنیهای مشخصه کمپرسور و توربین بود که با استفاده ازنرمافزارهای اکسل و دیجیتایزر، انجام شد. با اندازهگیریمیدانی در محل نیروگاه، صحت مدلسازی انجامشده مورد تأییدقرار گرفت. بر اساس نتایج بهدستآمده، استفاده از سوخت100% متانول به عنوان سوخت مصرفی واحد، بیشترین افزایشراندمان را در پی خواهد داشت. استفاده از این سوخت باعثافزایش 1/112% راندمان سیکل میشود. همچنین استفاده ازسوخت پایه سیکل، کمترین میزان مصرف سوخت و کمترین دبیجرمی CO2 حاصل از احتراق را در پی دارد. با استفاده از روشجذب شیمیایی کربن با حلال مونواتانولآمین، بین حالاتبررسیشده، در حالتی که قطر و ارتفاع برج جاذب به ترتیب 3/5 متر و 10 متر باشند میتوان تا 50/818% از دیاکسیدکربنتولیدی را جذب کرد. همچنین ارتفاع و قطر برج تفکیک در میزانجذب تأثیر چندانی ندارد. کمترین مقدار دیاکسیدکربن نشرشدهبه ازای تولید توان 15/5MW، مربوط به احتراق با سوخت گازطبیعی و استفاده از برج جاذب با ارتفاع 10 متر و قطر 3/5 مترو همچنین برج تفکیک با قطر 1/5 متر و ارتفاع 5 متر است کهبرابر با 2/136kg/s اندازهگیری میشود.»
غزال غضنفری
No tags for this post.