«پادرازی» یکی از شیرینیهای سنتی شهرستان گرگان است
به گزارش سیناپرس به نقل از سلامت آنلاین، نون پادرازی از مواد اولیهای چون آرد گندم، شکر، کره حیوانی، خمیر مایه و سیاهدانه تشکیل شده است.
در گذشته پخت شیرینیهای سنتی گرگان در منازل و غالباً بهصورت گروهی انجام میشد اما امروزه علاوهبر این روش، بهدلیل تقاضای مردم و بالا رفتن سرعت زندگی و کم شدن فرصتها، پخت اینقبیل شیرینیها کمتر در منازل صورت میپذیرد و پخت این شیرینی در برخی از کارگاههای قنادی و بهصورت مکانیکی نیز انجام میشود.
نون پادرازی یکی از کمشیرینترین و سادهترین شیرینیهای سنتی گرگانیها بهشمار میرود که بهعلت استفاده از شکر کم، برای آن دسته از علاقهمندان به شیرینی که مشکل دیابت هم دارند و نمیتوانند از محصولات مختلف شیرینی استفاده کنند مناسب و موردپسند است.
گفتنی است، طرز تهیه نان پادرازی با عنوان «میراث فرهنگی ناملموس» به شماره ۱۱۶۱ در سال ۱۳۹۴ در فهرست آثار ملی بهثبت رسیده است.