به گزارش سیناپرس، آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی در آستانه فرا رسیدن 16 مردادماه سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در گفتوگو با ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: مولفه رشد و پویایی و پیشرفت اقتصادی از حیاتیترین مولفههای عزت و اقتدار نظام اسلامی است.
وی ادامه داد: خوشبختانه ایران دارای ظرفیتهای عظیم طبیعی و انسانی و ژئواستراتژیک و منابع عظیم نفت و گاز و معادن و مزایای دیگر است، اما کلید اداره همه این امور در دست انسانهای توانا و مصمم و با ارادهای است که در حوزهها و دانشگاهها دانش آموختهاند و برای ورود به عرصهها آماده شدهاند و در تربیت چنین نیروهایی دانشگاهها و بخصوص جهاددانشگاهی میتوانند نقش بسزایی داشته باشند.
امام جمعه اراک اظهار کرد: موضوع بسیار مهم در پیشرفت اقتصادی تنظیم روابط اقتصادی و بازرگانی جهت استفاده هرچه بیشتر از تولیدات داخلی و مصرف کالاها و خدمات و بومی کردن اقتصاد با نگاه به صادرات و در حقیقت چشم را بر روی واردات غیر ضروری بستن و بکارگیری تمامی ظرفیتهای کشور برای تامین نیازهای خود با نگاه به صادرات فعال، روزآمد و کارآمد است.
وی گفت: این مهم، موضوعی است که در ابتدا نیاز به افزایش کیفیت و کمیت تولیدات داخلی داشته و مرحله بعد نیاز به فرهنگسازی دارد که در هر دو مورد دانشگاهها میتوانند نقش مهمی ایفا کنند و برای چنین کار بزرگ و نجاتبخشی باید از تمامی تدابیر و تجارب بهرهبرداری کرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تاکید کرد: باید بپذیریم که نجات کشور از وابستگی اقتصادی یک وظیفه همگانی و قطع ایادی اجانب یک تکلیف شرعی و ملی است و رونق بازار کسب و کار داخلی و مصرف تولیدات کالاها و خدمات داخلی رمز موفقیت است.
وی بیان کرد: تاکید ما حمایت از تولیدات داخلی و مصرف کالاهای ساخت داخل و نیز حضور قدرتمندانه در بازارهای خارجی است و این امر حائز برکات فراوان برای کشور عزیزمان است.
امام جمعه اراک یکی از ملزومات برای تحقق این اصل را توجه به بخش تولید بخصوص تولیدات دانش بنیان دانست و افزود: در این راستا وظیفه مهمی بر دوش آموزش عالی کشور بوده و باید به گونهای برنامه ریزی کنند که حاصل تولید علم و پرورش نیروی متخصص بر مبنای تجارب داخلی و بینالمللی، رشد و توسعه کشور، و بر اساس نیازها و ضرورتها باشد، تا موجب استفاده از تمامی ظرفیتها، استعدادهای داخلی و منطقهای و بینالمللی و افزایش خلاقیت، ابتکار و نوآوری شود .
وی تصریح کرد: از طرفی دانشگاهها با برنامهریزی منظم و منسجم نیروی انسانی خلاق و توانمند را آماده و راهی بازار کار و تولید کرده و صنعت نیز از کلیه ظرفیتهای دانشگاهی و صنعتی موجود، نیروی انسانی کارآمد و با تجربه و منابع طبیعی استفاده کند و با بازسازی، نوسازی، بهینهسازی و به روز کردن صنایع موجود چرخهای از حرکت ایستاده صنعت کشور را در مسیر تولیداتی به روز دوباره به حرکت درآورد و این زخم کهنه دهها ساله را درمان کند.
دری نجفآبادی بیان کرد: ضروری است با در نظر گرفتن منفعت کشور، درآمد داخلی، اشتغالزایی، خلاقیت و استفاده از نیروی انسانی با انگیزه و وظیفهشناس بتوان به جای صادرات مواد خام، نفت یا کالاهای بدون کیفیت مطلوب و با قیمت نازل به تولیدات فرآوردههایی با ارزش افزوده بسیار بالا و جایگزین منابع نفت و مانند آن اقدام کرد.
وی بیان کرد: در آخر آنچه مهم است، این است که باید انقلاب اسلامی در تمامی عرصهها الگوسازی و نمادسازی کرده و راه روشن و هدایتگری در تمامی عرصهها و حوزهها برای ملت شریف و نسل جوان و غیرتمند ما پدید آورد و با تکیه بر استعدادهای عزیزان و نخبگان و فرهنگسازی، اقدامات بزرگ و ستودنی انجام دهد. از جمله آنچه در دوران دفاع مقدس انجام شده و آنچه امروز در صنایع نظامی و موشکی و سایر رشتههای علمی و ریاضی صورت میپذیرد که حاصل آن معرفی دانشمندانی نظیر "مریم میرزاخانی" و شهدای هستهای و … به کشور، اسلام و بشریت بوده است.
امام جمعه اراک افزود: جهاد دانشگاهی نیز یکی از این الگوهای ارزشمند و درخشان و تاثیرگذار و خدمتگزار بوده و هست، کارهای بزرگی توسط این نهاد انجام گرفته و در این رابطه یاد فرزانگانی از جمله مرحوم دکتر دانش آشتیانی را گرامی میداریم، لیکن جهاد دانشگاهی در شرایط فعلی باید با برنامههای فشرده و ماندگار و تاثیرگذار و علمی و با کمترین هزینهها قلههای بلند دانش و علم و فناوری و تکنولوژی و خوداتکایی را فتح کند و ارزشهای نوینی خلق کرده و نیاز کشور را به بیگانگان برای همیشه از بین ببرد.
وی اظهار کرد: باید الگوی رفتاری همه ما شهید رجایی، باهنر، بهشتی، مطهری و امام راحل و مقاممعظمرهبری باشد و سادهزیستی، کم هزینه و پر فایدهبودن، خدوم و عزتآفرین بودن و راهگشا، کارگشا و مشکل گشا بودن الگوی و هدف زندگی ما باشد و با امید به خداوند، یاس از دشمنان، همت بلند، عزت نفس و انگیزههای عظیم الهی برای عظمت اسلام و ایران اسلامی تلاش کنیم تا شاهد پیشرفتهای عظیم در تمامی عرصهها باشیم.