عدم تأیید ویزای وزیر فرهنگ از سوی سعودی ها

به گزارش سیناپرس به نقل از استاد نیوز، محمد نبی احمدی، استاد دانشگاه رازی کرمانشاه پیرامون وضعیت اعزام حج امسال و شرایط سیاسی بین ایران و عربستان بیان داشت: «حج یک فریضه واجب دینی می‌باشد و ما در هیچ شرایطی بنا را بر تعطیلی این واجب الهی نمی‌گذاریم. اما ممکن است شرایطی به وجود آید که خطری جانی و مالی را برای افراد به وجود آورد. برای مثال در زمان پیامبر اسلام(ص) هم در شرایطی که جان و مال مسلمین در خطر بود، فرایضی جمعی مانند حج برگزار نمی‌گردید. در حال حاضر مسئولان مربوطه، مخصوصاً در قوه مجریه، باید بر امنیت حجاج تاکید داشته و شرایط برگزاری یک حج ابراهیمی(ع) را برای آنان فراهم کنند.یکی از فرایض مهم حج، برائت از دشمنان و مستکبران جهان می‌باشد و نباید بگذارند که در آن خللی ایجاد شود.»

وی با اشاره به اصول سه‌گانه دیپلماسی جمهوری اسلامی افزود: «بر اساس اصول سه‌گانه دیپلماسی جمهوری اسلامی، یعنی عزت، مصلحت و حکمت، نباید خدشه‌ای بر احترام و امنیت حجاج وارد شود. ما نمی‌خواهیم حج را تعطیل نمائیم و بنده هم معتقدم که باید امسال نیز این فریضه الهی برگزار شود اما آنچه که بایستی به شکل مسئولیت‌پذیر از جانب ملّت و دستگاه دیپلماسی ما مورد توجه قرار گیرد و از آن طرف، مسئولین دولت سعودی آن را برای ما تضمین نمایند، برگزاری مراسم حج، بدون هیچ گونه شائبه‌ای است. لذا، دستگاه دیپلماسی کشور باید ما را به این اطمینان برساند که همراه با برگزاری حج، خدشه‌ای به عزت و امنیت حجاج بیت الله الحرام وارد نگردد. متأسفانه ما حوادث تلخی مثل فاجعه‌  منا را از دولت خبیث سعودی دیده‌ایم و از طرفی سکوت مسئولان دیپلماسی در قبال این چنین حوادث ناگوار، مردم را بیشتر نگران می‌نماید».

احمدی در ارتباط با عملکرد مسئولان دیپلماسی کشور ادامه داد: «واقعیت امر این است که ما از دیپلماسی قدرتمندی برخوردار نیستیم. این واضح است که وقتی برای مثال در پیاده‌رو برخوردی با فرد دیگری صورت گیرد، از طرف مقصر بارها عذرخواهی می‌شود که این اتفاق رخ داده است اما در قضیه‌ای که چند صد نفر از حجّاج ما ظالمانه به شهادت رسیدند، اقدامات لازم مبذول نگردید. آن زمان که حادثه منا صورت گرفت، رئیس‌ جمهور و وزیر امور خارجه ما در نیویورک بودند. هنگامی که این حادثه اتفاق افتاد و وزیر امور خارجه درخواست ملاقات با عادل الجبیر داشتند، حتی پس از این که آقای ظریف سه مرتبه این درخواست را تکرار کردند،آن‌ها اجازه این دیدار را صادر نکردند. این یک حادثه بسیار اسفبار برای جمهوری اسلامی بود و در تاریخ خواهد ماند. جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در وضعیتی قرار دارد که تمام مستکبران عالم منتظر این هستند که ایران برای آن‌ها سر تعظیم فرود آورد اما ایران با عزت تمام امور خود را دنبال می‌کند و اجازه این خفت را به خود نمی‌دهد. با وجود این چنین کشوری، وزیر خارجه‌امان برای دیدار با یک مقام سعودی، اجازه ندارد و این مایه تأسفی برای ما می‌باشد. همچنین هنگامی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ما می‌خواستند ایمنی وضعیت را پیگیری نمایند و به عربستان بروند، ویزای ایشان را تأیید نکردند. از این موضوعات دردناک تر، مقصر قلمداد کردن ایران در فاجعه منا از سوی دولت سعودی بوده است.»

وی همچنین در مورد تهدید عربستان به جنگ با ایران بیان کرد: «این را خود عربستان نیز معتقد است که توانایی مقابله نظامی با جمهوری اسلامی را ندارد و این‌ها ادعایی بیش نیست. عربستان کشوری است که تسلیحات خود را از ابرقدرت‌ها دریافت می‌کند و از خود امکاناتی ندارد. دولت سعودی مانند چشمه‌ای است که اگر آب وارد آن نشود، خشک شده و این را به خوبی درک می‌کند که در مقابل، ایران کشوری است که موشک‌های خود را به صورت نقطه‌زن از فاصله‌ هزاران کیلومتری پرتاب می‌کند و دقیقاً به هدف مورد نظر اصابت می‌کند. ما، خود آن‌ها را تولید می‌نماییم. در موشک باران ایران بر سر داعش در دیرالزّور نیز این مسائل برای تمامی دشمنان روشن گردید.»

وی در ادامه با انتقاد از دستگاه دیپلماسی کشورمان بیان داشت: «ما از دستگاه دیپلماسی به شدت گله‌مندیم و از آن طرف قدردان نیروهای نظامی و حافظان امنیت جمهوری اسلامی می‌باشیم که وظیفه خود را به درستی انجام داده‌اند.ما کشوری هستیم که در کل جهان و با اقتدار و عزت در عرصه بین الملل ظاهر شده‌ایم. برای مثال اگر در سوریه وارد نمی‌شدیم، معلوم نبود قضایای سوریه به چه سمتی پیشی می‌گرفت.آمریکا از پیش برد اهداف خود در سوریه ناکام مانده است. جمهوری اسلامی بوده است که تحمیل کرده مسیر عراق چطور پیش برود، جمهوری اسلامی است که حامی فلسطین، یمن و تمامی مظلومین جهان بوده و دشمن سرسخت مستکبران جهانی می‌باشد.»

وی در خصوص این مسئله که اعزام یا عدم اعزام حجاج به حج تصمیم نظام بوده است یا خیر، اظهار داشت: «به صورت کلی در قضیه‌هایی مانند حصر، برجام، حقوق بشر، سند آموزشی ۲۰۳۰، اف‌ای‌تی‌اف، قراردادهای نفتی و سایر موضوعات، مسائلی اند که به قوه مجریه و ارگان‌های خاص درون آن مربوط می‌شود. بنابراین، قوه‌ مجریه خود تصمیم‌گیری کرده و باید مسئولیت امور اجرایی خود را کاملاً پذیرا باشد. برای مثال در قضیه برجام می‌گفتند که بدون اجازه‌رهبری آب نمی‌خوریم و همگان شاهد بودند که رهبری خوشبین نبودند و تذکر بدعهدی آمریکا را به مسئولان گوشزد نمودند ولی دولت، عملاً توجهی به سخنان رهبر انقلاب نکرد. در قضیه حج هم همین موضوع برقرار است. دولت باید تمامی مسئولیت‌های امنیت و سایر موارد مورد نیاز حجاج را حفظ نماید و امور اجرایی خود را به نظام مربوط نسازد. اگر منظور از نظام و حاکمیت قوه مجریه است، این درست است که نظام تصمیم‌گیری می‌کند اما اگر بخواهند از این طریق ضعف‌های خود را به رهبری ارجاع دهند،کار صحیحی نیست و نباید مسائل را به انحراف بکشانند. این منطقی است که نماینده ولی فقیه در مسئله حج کار خود را دنبال می‌کند اما وظیفه و مسئولیت اصلی با دولت است و باید وظایف خود را به درستی انجام دهد.»

احمدی در پایان پیرامون هزینه‌های جاری حج بیان کرد: «دستگیری از نیازمندان و فقرا از ملزومات و عقاید دینی ما می‌باشد. نمی‌توان بحث ازدواج جوانان را به حج مربوط و آن را منحل کرد. هر کدام از این مسائل،  در حیطه‌ خود واجب است و نباید امور را با هم مختلط نمود و سبب هرج و مرج در عقاید مردم شد.کسی که استطاعت مالی دارد بر او واجب است که فریضه حج را ادا نماید و در جای خود به نیازمندان کمک نماید. بنابراین، در شرایطی که ما از دیپلماسی قدرتمندی برخوردار باشیم که بتواند پاسخ تهدیدات و توهین‌های دشمنان را قاطعانه دهد، غیر از این موارد بهانه‌ای برای تعطیلی حج نخواهیم داشت.»

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا