نیاز به جذب ۱۰ هزار عضو هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی
به گزارش سیناپرس به نقل از سلامت آنلاین، دکتر سید حسن هاشمی در اجلاس معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور افزود: برای ساخت تخت آموزشی باید اعتبار ویژه در اختیار وزارت بهداشت قرار داده شود. در این دوره ۲۰ تا ٣٠ درصد ظرفیت تخت های آموزشی را افزایش دادیم، در حالی که برای این کار، یک ریال هم اعتبار در نظر گرفته نشد.
وی با بیان اینکه ۲۰ هزار تخت آموزشی برای کار آموزشی باید ساخته شود، افزود: بعد از برجام، شرایط و زمینه ساخت و ایجاد تخت های آموزشی را فراهم کردیم، اما با ما هیچ همکاری صورت نگرفت.
دکتر هاشمی با تاکید براینکه اساس پیشرفت کشور در گروی توجه به دانشگاه ها است، گفت: در دانشگاه های ما انسان های صادق و کاردانی فعالیت می کنند که حضور آنها باعث افتخار ماست.
وزیربهداشت افزود: به خاطر ندارم که در طول سی و چندسال گذشته در حوزه پزشکی این همه عالم در حوزه پزشکی حضور داشته باشند که مسئولیت اجرایی را برای خدمت به کشور پذیرفته باشند، اما در دولت یازدهم این فرصت فراهم شد.
دکتر هاشمی با بیان اینکه اقدامات انجام شده در حوزه سلامت منجر به رضایتمندی مردم شد، خاطرنشان کرد: علیرغم کاستی های موجود، علاقه و لطف مردم قدرشناس از هر افتخاری بالاتر است.
وزیربهداشت گفت: در حوزه آموزشی با یک سال و نیم تاخیر و تغییر مدیریتی که در سال ٩٤ اتفاق افتاد، و در قالب یازده بسته تحولی ، گام چهارم طرح تحول سلامت را در حوزه آموزش برداشتیم که ازنظر ما زیربنایی ترین گام در جهت اجرای طرح تحول سلامت است.
دکتر هاشمی گفت: با توجه به زمانبر بودن مشاهدات ثمرات این بسته ها، چنانچه مسیر ادامه پیدا کند، با توجه به برنامه ٢٠ ساله ای که نوشته شده، در حوزه آموزش پزشکی در منطقه و در دنیا سرآمد خواهیم شد.
وزیربهداشت تصریح کرد: از شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی در دوره قبل و دوره فعلی تشکر می کنم، هرچند عملکرد مجلس دوگانه بود و در مورد برخی اقدامات کمک کردند و در بعضی موارد مانند سهمیه ها آسیب رساندند و امیدوارم بخش هایی که باعث آسیب شده است، اصلا ح شود.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه موتور حرکت ما در حوزه آموزشی هیات علمی و رضایتمندی آنها است، افزود: درست است که نسبت استاد به دانشجو ۱۱ به یک است و نسبت به برنامه پنجم و هدف گذاری ها جلوتر هستیم اما با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم.
وی با تاکید براینکه باید به فضاهای آموزشی توجه شود، ادامه داد: چنانچه بخواهیم به استاد و دانشجو احترام بگذاریم، باید به فضای آموزشی توجه کنیم، چراکه در طی این سال ها بخش های آموزشی تبدیل به حوزه درمان شده است و در این مورد ضعیف هستیم چراکه به هیات علمی ظلم شده است، آنها در محیط های غیراستاندارد به دانشجو آموزش می دهند. آموزش در محیط آموزشی در کلام وجود دارد، در عمل درمان بیمار رخ می دهد.
وزیربهداشت با بیان اینکه مسیر درست در حوزه آموزش و دانشگاه ها همان مسیری است که دنیا در پیش گرفته است، خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش پزشکی، سبک آموزش و منابع علمی به سبک و روش امریکایی ها و اروپایی ها است، اما در ارائه خدمت روش سلیقه ای که به نفع گروه خاصی است درپیش گرفته می شود.
دکتر هاشمی با تاکید براینکه توسعه فضای آموزشی، نظام پرداخت و توجه به اعضای هیات علمی باید متحول شود، بیان کرد: باید به سمت اقتصادی کردن آموزش پیش برویم، باید اداره دانشگاهها اقتصادی شود و به استقلال دانشگاهها اهمیت داده شود.
وزیربهداشت همچنین درخصوص نظام پرداخت گفت: ما درحال حاضر در مراکز علمی همان نظام پرداخت را داریم که در مراکز درمانی وجود دارد. در حالی که اگر آزمایشگاهی و مرکزی در مراکز علمی درمان را انجام می دهد، نباید با مراکز درمانی دیگر نظام پرداخت متفاوتی داشته باشد.
دکتر هاشمی در ادامه تاکید کرد: ثبات مدیریتی در دانشگاهها و مراکز علوم پزشکی مهم است و باید افرادی که در حوزه طرح تحول آموزش تاثیر گذار بودهاند، فعالیتشان ادامه دار باشد و اگر لازم است مدیریتها با هماهنگی معاونت مربوطه امکان تغییر داشته باشد، البته این به معنای تضعیف مدیریت نیست و برای حفظ مدیران تاثیر گذار و لزوم استمرار برنامههای مدت دار است.
وزیربهداشت گفت: امتیاز وزارت بهداشت این است که آموزش در اختیار ارائه خدمت است، اما این موضوع باید در عمل هم نشان داده شود، چراکه صرف دانش کمکی نمی کند.
دکتر هاشمی با اشاره به اختلافات بین رشته ای در وزارت بهداشت گفت: بعضی با روشهای غیر منطقی می خواهند روی حرف خود بایستند و بعضا رشته های مختلف که با یکدیگر اختلافی دارند، جلوی مجلس تجمع می کنند در حالی که با باج خواهی نمی توان کاری از پیش برد.
وزیربهداشت ادامه داد: این اختلافات سی سال است وجود دارد و مزمن شده و برخی افرد با روشهای غیر منطقی می خواهند روی حرف خود بمانند و رشته های مختلف در خیابان تجمع میکنند که این موضوعات باید برچیده شود، چرا که عدهای فرهیخته حسابشان با دیگران متفاوت است و نمی توان با باج خواهی کارها را پیش برد. این در حالی است که بیشترین امکان نظرسنجی در دانشگاههای علوم پزشکی فراهم است و از این راه می توان نظرات را مطرح کرد. با زور نمی شود مدیریت کرد و حقی را مطالبه کرد.
دکتر هاشمی گفت: ادامه تحصیل در هیچ گروهی نباید متوقف شود. مثلا چشم پزشکان نباید از ادامه تحصیل و ارتقای بینایی سنج ها دلخور شوند و باید راه باز شود و جلوی زیاده خواهی عده ای گرفته شود.
وزیربهداشت خاطرنشان کرد: افرادی که با بومی گزینی جذب می شوند ، باید متعهد به ارائه خدمت در مناطق باشند. یعنی دانشگاه ها باید از آنها تعهد بگیرند.
دکتر هاشمی گفت: ظرفیت ها افزایش پیدا نخواهد کرد و قرار نیست تصمیمات غلط ادامه پیدا کند.
وزیربهداشت با بیان اینکه در حیطه سلامت باید ثبات مدیریتی به وجود بیاید، گفت: ثبات مدیریتی در دانشگاه ها و مراکز علوم پزشکی مهم است و باید افرادی که در حوزه طرح تحول آموزش تاثیر گذار بودهاند، فعالیتشان ادامه دار باشد و حتی اگر لازم است مدیریتها باید با هماهنگی معاونت مربوطه امکان تغییر داشته باشد، البته این به معنای تضعیف مدیریت نیست و برای حفظ مدیران تاثیر گذار و لزوم استمرار برنامههای مدت دار است.
No tags for this post.