بدهکاری ۱۱ ماهه تامین اجتماعی به مراکز درمانی شهر «بم»
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/1501353277429998242.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از سلامت آنلاین، دکتر اصغر مکارم افزود: این که سیاست گذار را وزارت بهداشت بدانیم، اما منابع مالی در اختیار سازمان های بیمه گر باشد و در عین حال انتظار داشته باشیم نظام سلامت با مشکلی مواجه نشود، این خواسته ها منطقی نیست. حتی در سیاست های کلی حوزه سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز به این نکته اشاره شده است که تولیت نظام سلامت باید یکپارچه باشد، اما متاسفانه این امر هنوز اجرایی نشده و نتیجه اش انبوه بدهی بیمه های درمانی شده است.
وی تصریح کرد: تا زمانی که منابع مالی در اختیار سیاست گذار بهداشت و درمان نباشد، انتظار حل همه مسائل نظام سلامت، انتظاری غیرمنطقی است.
مکارم تاکید کرد: برای طرح تحول سلامت که رضایتمندی مردم را به همراه داشته باید اعتبارات پایداری تعریف شود، در غیر این صورت روی انگیزه پزشکان و کادر درمان تاثیر نامطلوب گذاشته و کیفیت خدمات درمانی ارائه شده به بیماران نیز کاهش پیدا می کند.
وی کاهش پرداختی از جیب مردم و دسترسی آسان به پزشکان و خدمات درمانی را دو دستاورد مهم طرح تحول سلامت برشمرد و افزود: در شرایطی که نظام سلامت، خدماتی مطلوب در اختیار مردم قرار می دهد، انتظار می رود که کادر درمان نیز به موقع پول خود را دریافت کند نه این که دریافتی های کادر درمان، ماه ها عقب بیفتد، اما به حکم انسانیت مثل گذشته خدمات ارائه کند. طبیعی است که با تداوم این روند پزشکان نیز کم کم دلسرد می شوند. اگر مشابه همین برنامه طرح تحول سلامت در بخش دیگری از کشور اجرا می شد، اما معوقات کارمندان را پرداخت نمی کردند، چه واکنشی از خود نشان می دادند؟
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم با تاکید بر این که تداوم طرح تحول سلامت منوط به منابع پایدار مالی است، عنوان کرد: وزیر بهداشت نیز چندی پیش اعلام کرد که درآمد ثابتی به طور مثال از مالیات باید به نظام سلامت متصل شود که این موضوع، واقعا ضرورت امروز نظام سلامت است. به نظر من حتی ردیف های بودجه بیشتری، فراتر از تخصیص های مصوب باید به وزارت بهداشت اختصاص داده شود تا مثل امروز، طرح تحول سلامت با بحران مالی مواجه نباشد.