ربوکاپ 2017 ژاپن و رقابت فشرده تیم های ایرانی

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، پروفسور آلن مک ورث از دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا اولین بار موضوع ربات های فوتبالی را در مقاله ای سال 1992 مطرح کرد و سپس در کتابی به نام بینش رایانه ای: سیستم، تئوری و کاربرها آن را بیشتر توضیح داد. در سال های بعد این پیشنهاد بارها طرح و اولین دوره مسابقات ربوکاپ جهانی/RoboCup در سال 1997 در ناگویای ژاپن، مشهور به پایتخت رباتیک جهان برگزار شد.

مسابقات ربوکاپ که در واقع در زمینه دانش رباتیک و هوش مصنوعی است توسط فدراسیون بین‌المللی ربوکاپ هر ساله برگزار می شود. این نام برگرفته از کلمات «Robot Soccer» (مسابقه فوتبال ربات) و «World Cup» (جام جهانی) است اما این رقابت‌ها در لیگ‌هایی فراتر از فقط لیگ فوتبال برگزار می‌شود.
هدف نهایی از این مسابقات که از سال 1997 در ناگویای ژاپن اولین دوره آن برگزار شد، این است که در سال 2050
تیم ربات های انسان نما در برابر تیم برنده جام جهانی دقیقا بر اساس قوانین فیفا بازی کند.
بیست و یکمین دوره این دوره از رقابت ها در دو بخش کلی دانش آموزی و دانشجویی طی پنج روز (25 تا 31 ژوئیه/3 تا 8 مرداد) دو روز برای مسابقات دانش آموزی و سه روز بعدی برای دانشجویی انجام می شود و روز آخر (9 مرداد) نیز به سمپوزیوم شرکت کنندگان در این رویداد اختصاص دارد. در مسابقات امسال سه هزار نفر و هزار و 200 ربات از 50 کشور و مهم ترین تیم‌های رباتیک جهان؛ از جمله آلمان، آمریکا، ژاپن، پرتغال، هلند، مکزیک، چین، کره جنوبی، انگلیس، برزیل، ترکیه و ایران حاضر هستند.

لیگ های ربوکاپ 2017
ربوکاپ 2017 در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی شاهد رقابت علاقمندان است. بخش دانش آموزی سه لیگ را در بر می گیرد؛ فضای مشترک/CoSpace، امدادگر و لیگ فوتبالیست. ضمن اینکه لیگ فضای مشترک در دو بخش الف و ب، امدادگر در دو بخش امداد خط و امداد ماز (مارپیچ گونه) و فوتبالیست در سه بخش ابتدایی، پیشرفته یا وزن آزاد برگزار می شود.
در بخش دانشجویی دو لیگ اصلی وجود دارد؛ نرم افزاری یا فضای مجازی/simulation و ربات ها. در بخش فضای مجازی دو بخش فوتبالیست ها و امداد و نجات طراحی شده که در بخش فوتبالیست دو بخش دوبعدی و سه بعدی وجود دارد.
لیگ ربات های بخش دانشجویی نیز ربات های کار، ربات های خانگی، آمازون (بخشی که امسال برای اولین بار شکل گرفته و شرکت آمازون برگزار می کند)، لیگ امدادگر، لیگ انسان نما در سه سایز مختلف کوچک و بزرگ و استاندارد و لیگ نائوست.

 تیم های ایرانی حاضر در ربوکاپ 2017
در بخش دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین به عنوان قهرمان تیم ربات فوتبالیست سایز کوچک مسابقات جهانی 2016 آلمان در چند لیگ مختلف؛ از جمله ربات امدادگر واقعی، ربات فوتبالیست سایز کوچک، ربات شبیه ساز امداد و نجات، نائو، ربات کار و ربات انسان نما، شرکت کرده است.
همچنین تیم دانشگاه صنعتی امیرکبیر با پنج تیم در لیگ های ربات فوتبالیست سایز کوچک، ربات های شبیه ساز امداد و نجات، ربات های امدادگر مجازی، ربات های انسان نما، ربات های کار در این رقابت ها حاضر هستند.
ضمن اینکه تیم دانشگاه های آزاد واحد ایلخچی در رشته ربات انسان نمای بزرگ، دانشگاه آزاد واحد یزد لیگ امدادگر، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی لیگ امدادگر و شبیه ساز فوتبال دوبعدی، تیم پارک علم و فناوری شیراز در رشته فوتبال سه بعدی، دانشگاه آزاد واحد دماوند در لیگ ربات های امدادگر، تیم دانشگاه آزاد اصفهان در رشته ربات انسان نمای متوسط، تیم امدادگر واحد هلال احمر استان گلستان در بخش فضای مجازی امداد و نجات و تیم دانشگاه علوم و تحقیقات در لیگ شبیه ساز فوتبال دوبعدی در بخش دانشجویی حضور دارند.
تیم دانشگاه آزاد اسلامی ایلخچی در مسابقات 2016 آلمان سال گذشته به مقام سوم دست یافت و در بخش رقابت فنی نیز تیم امیرکبیر، موفق به کسب یک مقام شده بود.
در بخش دانش آموزی امسال تیم های مختلفی از مدارس کشور شرکت کرده اند. تیم دبیرستان علامه حلی 5 در رشته شبیه ساز امداد و نجات و فوتبالیست ابتدایی، تیم علامه طباطبایی فرمانیه در رشته شبیه ساز امدادونجات و علامه طباطبایی گلستان در همین رشته، تیم مدرسه سلام اسلام در لیگ های شبیه ساز امداد فضای مشترک و فوتبالیست ابتدایی، تیم کاوش دانش از مدرسه دانش لیگ امدادگر خط پیشرفته و امدادگر مارپیچ گونه، تیم علامه طباطبایی فرمانیه امدادگر مارپیچ گونه، تیم صدرا ربات در لیگ فوتبالیست پیشرفته، تیم کاوش قلم از مدرسه قلم در رشته امدادگر خط پیشرفته و تیم کاوش دانش از مدرسه دانش در لیگ امدادگر مارپیچ گونه از جمله شرکت کنندگان در این دوره هستند.
 تیم های ایرانی موفق به کسب 13 مقام در مسابقات جهانی ربوکاپ 2016 آلمان شدند که تیم دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با کسب شش مقام به عنوان پرافتخارترین تیم این دوره از مسابقات دست یافت.
در مسابقات بخش دانش آموزی و در لیگ امدادگر سطح الف تیم کاوش از دبیرستان نقش قلم رتبه دوم انفرادی را کسب کرد. این تیم همچنین عنوان بهترین طراحی سخت افزار را در این لیگ به خود اختصاص داد.
نتایج این دوره از مسابقات تا فردا (8 مرداد) اعلام خواهد شد، تاکنون تیم کاوش مقام اول بخش ربات های فوتبالیست را در بخش دانش آموزی توانسته قهرمانی این بخش را به نام خود ثبت کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا