پایش علائم حیاتی انسان توسط سنسور بلعیدنی
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/150131317121502316.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از فردانما،محققین با الگوبرداری از برخی ابزارهای پزشکی بلعیدنی موجود که برای اندازهگیری دمای بدن مورد استفاده قرار میگیرند، شروع به طراحی سنسوری کردند که به کمک آن بتوان ضربان قلب و تعداد تنفس را از داخل بدن اندازهگیری کرد. بسیاری از دستگاههای پایش موجود برای چنین کاری مناسب نیستد، برای مثال مانیتورهای پوشیدنی اغلب راحت نیستند به خصوص برای بیمارانی که از مشکلات سوختگی رنج میبرند.
این سنسور به کمک میکروفنهایی کار میکند که قادرند امواج صوتی قلب و ریهها را جمعآوری نمایند. این سنسور صداهای جمعآوری شده را پردازش کرده و صدای قلب و ریهها را از صداهای سیستم گوارشی و سایر اعضای بدن تفکیک میکند. برد این سنسور بیسیم حدود ۳ متر میباشد.
جیوانی تراورسو یکی از اعضای تیم تحقیق میگوید: «کاری که ما با این فناوری انجام دادیم شناسایی اجزایی است که با سیستم گوارش سازگار هستند. این اجزا میکروفنهای بسیار کوچکی هستند که از درون بدن به صداها گوش داده و ضربان قلب و تنفس را از بین صداهای مختلف استخراج میکنند.»
از آنجایی که سنسور فقط برای چند روز داخل سیستم گوارش باقی میماند، بیمارانی که نیازمند نظارتهای طولانیمدت هستند باید در هر هفته چند عدد از این کپسولها را ببلعند.
محققین امیدوارند بتوانند از این کپسولها به روشهای مختلف استفاده نمایند؛ برای بیماران تروما، جهت پایش خستگی یا کمآبی بدن سربازان، برای ردیابی شرایط قلبی و یا مشکلات تنفسی. در روش مرسوم برای تشخیص بیماری امفیزم (بیمار باید یک مونیتور را برای مدت یک هفته بپوشد) با توجه به ایجاد مشکلات فراوان برای بیمار، در بسیاری موارد بیماری درست تشخصی داده نمیشود.
علاوه بر این از این کپسول میتوان برای ردیابی و تشخیص بیماری و آزاد کردن دارو در بدن بیمار استفاده نمود.
تراورسو بیان میکند: «امیدواریم به کمک این فناوری روزی بتوانیم مولکولها یا پاتوژنهای مورد نظرمان را تشخیص داده و سپس آنتیبیوتیکهای لازم را به کمک کپسولها آزاد نماییم. این فناوری زمینهساز پیشرفتهای آتی در حوزه پزشکی خواهد بود.»
No tags for this post.