به گزارش سیناپرس به نقل از کانون معماران معاصر، حجت اله مرادخانی، مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: خلاقیت در گذشته صرفاً عاملی برای ایجاد زیبایی در فضا و اشیا بود. اما آنچه امروز معنی پیدا کرده این است که خلاقیت دارای ارزش افزودهی اقتصادی است.
مرادخانی با اشاره به آمار بانک جهانی مبنی بر ارزش گردش مالی 8500 میلیارد دلاری خدمات و محصولات خلاق در دنیا گفت: با توجه به سرمایه گذاری های عمده ای که امروزه در دنیا صورت می گیرد، به نظر می رسد که یکی از پارامترهای اصلی توسعه ی پایدار در دنیای امروز همین بحث خلاقیت است.
مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه با اشاره به اینکه هنرهای وابسته به معماری یکی از شاخه های اصلی هنرهای سنتی ایران است؛ گفت: یکی از سرفصل های مهم در تاریخ هنر ایران آفرینش هایی است که در این حوزه توسط هنرمندان در اعصار مختلف شکل گرفته است. امروز آنچه ما از آن به عنوان جاذبه های گردشگری ایران یاد می کنیم برآمده از همین ارزش اقتصادی خلاقیت در هنرهای سنتی و رشته های وابسته به معماری است که در گذشته ی ایران شکل گرفته اند و تبدیل به وجه مهمی در تاریخ هنر ما شده اند.
مرادخانی گفت: نباید فراموش کرد که منظر شهری امروزه از نظر یونسکو یکی از مؤلفه های بسیار مهم برای توسعه ی فرهنگی است. وی با اشاره به ثبت یزد به عنوان اولین شهر خشتی ایران در یونسکو به عنوان یک میراث مشترک بشری، گفت: 21 اثر دیگر هم از ایران ثبت یونسکو بودند که همگی تکاثر بودند. این نشان می دهد که خصلتهای زیبایی شناسانه که در سنت های معماری و شیوه های سنتی ایران وجود داشته برای نمایندگان کشورهای عضو یونسکو جذاب بوده است. که نشان می دهد، امروز هم در عرصه ی معماری به این پیوند نیاز داریم.
حجت اله مرادخانی در ادامه گفت: ما در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رویکردی مبتنی بر شکل دهی به صنایع دستی دانش بنیان را پیش گرفتهایم؛ ما با اتخاذ این رویکرد تلاش میکنیم زیباییشناسی، موتیف ها و جنبه های اصیلی که صنایع دستی ایران در ذات خود به صورت نهفته دارد رابا فرم و کارکرد جدیدی ارائه کنیم. کارکردی که برآمده از تحقیقات جدید، طراحی جدید، سلیقه ی روز و سبک زندگی امروز مردم ایران و دنیا است.
مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنّتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان گفت: من از جامعه معماری و همه ی علاقمندان به موضوع معماری و صنایع دستی دعوت میکنم در پروژه ی خانه ایرانی که با هدف طراحی و دیزاین منظر و فضای داخلی خانه ی ایرانی در معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان طراحی و دنبال می شود، مشارکت کنند و ایده هایشان را ارائه نمایند.
گفتنی است سمینار متریال: رفتار و فرم با حضور جمع زیادی از اهالی حرفه معماری، فعالان صنعت سنگ و دانشجویان رشته های مرتبط با همت کانون معماران معاصر، انجمن سنگ ایران و مؤسسه روشان روز در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد و حجت اله مرادخانی مشاور معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به نمایندگی از سوی بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سمینار شرکت و سخنرانی کردند.
No tags for this post.