درمان سرطان پوست توسط ویروس تب خال ‍‍‍‍‍‍

به گزارش سیناپرس به نقل از فردانما،یک مطالعه‌ی جدید متوجه ضعفی در سیستم دفاعی سرطان پوست شده است و پیشنهاد داده که می‌توان به‌وسیله‌ی سیستم ایمنی خود بدن و با کمک روش نوینی به نامویروس درمانی، بر آن غلبه کرد. یک روش آزمایشی نشان داد که ویروس تب خال تغییر ژنتیکی داده‌شده نه‌ تنها می‌تواند خود را وارد ویروس سرطانی کرده و آن را نابود کند، بلکه می‌تواند با فعال کردن سیستم ایمنی بدن از بروز دوباره‌ی سرطان جلوگیری کند.

این آزمایش در ۶۴ موسسه‌ی تحقیقی در کشورهای مختلف با هدایت موسسه‌ی سرطان لندن انجام شد. ۴۳۶ بیمار که به سرطان پوست غیرقابل جراحی مبتلا بودند با ویروس تب خال تغییر ژنتیکی داده‌شده با نام تالیموژن لایروپیروپوک (تی-وک) مورد درمان قرار گرفتند.

دانشمندان با خارج کردن دو ژن کلیدی از ویروس تب‌ خال ، تی-وک را طراحی کردند. این قسمت از کار بسیار مهم بود، چون از تکثیر آن در سلول‌های سالم جلوگیری می‌کند و به سلول‌ها این امکان را می‌دهد که قبل از اینکه آسیب ببینند، سلول‌های تب‌خال را شناسایی و نابود کنند؛ اما این ویروس می‌تواند به‌راحتی در سلول‌های سرطانی تکثیر شود. چون به خاطر اشتباهی ژنتیکی، سلول‌های سرطان در مقابل عفونت ضعیف هستند.

نتیجه‌ی این کار، تولید سلول تغییر ژنتیکی داده‌شده است که توانایی رشد کردن در سلول‌های سرطانی و ترکاندنشان از داخل را دارد. دیگر اینکه تی-وک طوری طراحی‌شده تا مولکولی به نام جی‌ام-سی‌اِس‌اِف را تولید کند. این مولکول باعث تحریک بدن برای از بین بردن سلول‌های سرطانی می‌شود و با این کار حمله‌ای دوجانبه انجام می‌شود.

تعدادی از بیماران با تزریق تی-‌وک مورد درمان قرار گرفتند و برای تعدادی دیگر از روش ایمنی درمانی استفاده شد. حدود ۱۶ درصد از کسانی که تی-‌وک دریافت کردند بیش از شش ماه به این دارو عکس‌العمل نشان دادند و در مقایسه فقط دو درصد از گروه دیگر که داروهای کنترل دریافت کردند به آن واکنش مثبت نشان دادند. این دارو در بعضی از افراد مورد آزمایش تا بیش از سه سال نیز اثربخش بود.

محققان دریافتند که این روش درمانی بر روی افرادی که در مراحل اولیه‌ی سرطان هستند پاسخ مؤثرتری می‌دهد. آن‌ها پیشنهاد کردند که تی-وک می‌تواند گزینه‌ی درمانی اولیه‌ی ارزشمندی برای سرطان‌های پوستی باشد که نمی‌توان آن را به‌وسیله‌ی جراحی خارج کرد. بیمارانی که در مرحله‌ی سوم یا اوایل مرحله‌ی چهارم ملانوم هستند، متوسط زنده ماندنشان با ایمنی درمشانی حدود ۲۱٫۵ ماه است، اما وقتی‌که با روش تی-‌وک درمان شوند متوسط زنده ماندشان تا ۴۱ ماه بالا می‌رود.

دانشمندان می‌گویند تی-وک اولین نوعِ ویروس درمانی است که در کارآزمایی بالینی نتایج مؤثری برای درمان ملانومِ مرحله‌ی سوم از خود نشان داده است. این دارو هم در سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده و هم در آژانس داروی اروپا برای بررسی به ثبت رسیده است. دانشمندان امیدوارند که تا اواخر امسال اجازه‌ی استفاده از آن را دریافت کنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا