گسترش شرکت های دانشبنیان راهی برای کاهش هزینه های تولید
به گزارش سیناپرس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان،وی افزود: در غیر این صورت هر چقدر هم بگوییم که جلوی قاچاق گرفته میشود، نمیتوان در این عرصه رقابت کرد. این مهم با ایجاد و گسترش شرکتهای دانشبنیان محقق میشود که جهاددانشگاهی در این حوزه میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
حجتالاسلام و المسلمین سیدابوالحسن حسنزاده، در آستانه سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی درباره فعالیتهای این نهاد انقلابی در طول ۳۷ سال گذشته، اظهار کرد: همانطور که از اسم جهاد دانشگاهی مشخص است، تشکیل این نهاد برای آن بود که یک روحیه جهادی بین دانشگاهیان ترویج شود تا با اندوختههای علمی و تکیه بر این روحیه جهادی، دستاوردهای علم و دانش را به بطن جامعه بیاورند و به مباحثی که تنها جنبه تئوری و نظری دارد و بهدور از نیازهای زندگی مردم است، جنبه عملیاتی، اجرایی و اجتماعی بدهند و در واقع به سمت علم نافع حرکت کنند.
وی با بیان اینکه کارهای خوبی چه در دوران دفاع مقدس و زمان حاضر مطابق با نیازهای روز و در سطح بینالمللی انجام شده است، گفت: انتظار این است که این کارها و اقدامات به اطلاع مردم رسانده شود تا آحاد جامعه با توانمندیها و دستاوردهای این نهاد انقلابی آشنا شوند، زیرا اکنون مردم اطلاع زیادی از فعالیتهای این نهاد ندارند.
امام جمعه موقت اهواز تصریح کرد: در برخی حوزهها کارهای بسیار خوبی انجام شده است که باید اطلاعرسانی خوبی نیز داشته باشد و مردم بیشتر در جریان فعالیتها و عملکرد جهاددانشگاهی قرار بگیرند.
حسنزاده مهمترین شاخصه فعالیتهای این نهاد را در بخشهای پزشکی و ژنتیک عنوان کرد و افزود: آنچه در بحث اقتصاد مقاومتی امسال با تاکید بر تولید و اشتغال مطرح شد، تحقق بخش مهم آن منوط به گسترش شرکتهای دانشبنیان است؛ بهطور مثال اکنون در سطح کشور و استان با کمبود شدید آب مواجه هستیم و شیوههای نوین آبیاری در حوزههای کشاورزی، مدیریت مصرف آب در شیلات، آبزیان و صنایع از اهمیت بسیاری برخوردار است که شرکتهای دانشبنیان باید در این حوزهها وارد شوند.
وی بخشی از کار را فرهنگسازی و بخش دیگر را تولید فناوری مبتنی بر تولید علم و دانش دانست و گفت: بخشی از کار به جهاد دانشگاهی مربوط است که در این حوزه تمرکز و فعالیت کند، بخشی به جامعه رسانهای بر میگردد که فرهنگسازی کنند و بخشی نیز به مسوولان مربوط است که شرکتهای دانشبنیان و فعالیتهای فناورانه را تقویت کنند و اعتبارات لازم را برای انجام تحقیقات در اختیار آنها قرار دهند.
امام جمعه موقت اهواز افزود: از نظر قوانین و اعتبارات باید تسهیلات خوبی فراهم شود تا در دنیای امروز که عرصه رقابت است، توان رقابت با تولیدات خارجی را داشته باشیم و با تقویت تولید ملی، اشتغال جوانان را تثبیت کنیم. اگر شرکتهای دانشبنیان گسترش پیدا کنند و در حوزههای مختلف وارد شوند، هزینههای تولید نیز کاهش پیدا میکند و میتوانیم با محصولات خارجی رقابت کنیم، اما در غیر این صورت هر چقدر هم بگوییم که جلوی قاچاق گرفته میشود، نمیتوان در این عرصه رقابت کرد. این مهم با ایجاد و گسترش شرکتهای دانشبنیان محقق میشود که جهاد دانشگاهی در این حوزه میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
حجت الاسلام والمسلمین حسنزاده با تاکید بر لزوم کاهش هزینهها و گسترش مقیاس تولید برای افزایش توان رقابتی، تصریح کرد: در عرصههای مختلفی بهخصوص در استان خوزستان نیاز شدیدی به تولیدات و تجهیزات صنعتی در حوزههای فولاد، پتروشیمی، نیشکر، سدسازی و موارد مشابه وجود دارد که همه این بخشها عرصه فعالیت برای جهاددانشگاهی را بسیار گسترش داده است.
وی فعالیتهای جهاد دانشگاهی خوزستان را نیز موثر و موفقیتآمیز توصیف کرد و گفت: دستاوردها و موفقیتهای خوبی حاصل شده، اما درصد نیازها و گستردگی حوزهها بسیار بیشتر است. در کشور به حوزه پژوهش و تحقیقات چندان توجه نمیشود و اعتبارات کمتری به این بخش اختصاص مییابد. انشاءالله با تخصیص اعتبارات کافی نسبت به حوزه پژوهش و تحقیقات در درازمدت شاهد نتایج و دستاوردهای بسیار ارزندهای خواهیم بود که قطعا دهها و صدها برابر اعتباری است که هزینه شده است.