به گزارش سیناپرس به نقل از سلامت آنلاین، دکتر حیدر علی عابدی عنوان کرد: توسعه شبکه های بهداشت و درمان و تامین تجهیزات بیمارستانی به اعتبارات پایداری نیاز دارد که یکی از مهم ترین منابع، تخصیص ۱۰ درصد از هدفمندی یارانه ها به حوزه سلامت است.
دکتر وی افزود: طبق مصوبه مجلس، سازمان برنامه و بودجه مکلف است این پول را در اختیار نظام سلامت قرار دهد که متاسفانه این اتفاق رخ نداده است و سازمان برنامه در قبال آن باید پاسخگو باشد.
عابدی یادآور شد: یکی از مهم ترین منابعی که کمک شایانی به پیشبرد طرح تحول سلامت می کند، تخصیص منابع پایدار است. طبق مصوبه مجلس، سازمان برنامه و بودجه باید ۱۰ درصد از هدفمندی یارانه ها را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد تا در روند اجرای طرح تحول سلامت خللی ایجاد نشود، اما این مساله تا به امروز اجرایی نشده است. کمیسیون بهداشت و درمان باید به این مساله ورود کند و از سازمان برنامه توضیح بخواهد که چرا با وجود مصوبه مجلس، هنوز این امر عملیاتی نشده است. در صورتی که سازمان همچنان به تخلف خود ادامه دهد، مجلس از سایر مسیرها، اقدامات قانونی لازم را انجام خواهد داد.
وی اظهار داشت: در هیچ جای دنیا ارائه خدمات توسط ارائه کنندگان خدمت به شکل رایگان نیست و در قبال آن باید به آن ها پول پرداخت شود که این اعتبار یا باید توسط بیمه ها یا وزارت بهداشت و یا مردم تامین شود، اما وقتی بیمه ها توان پرداخت پول به وزارت بهداشت را نداشته باشند، واضح است که نظام سلامت با شکست مواجه می شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرد: ما در حوزه سلامت به یک سیاست گذاری واحد نیاز داریم. در این راستا باید منابع حق بیمه درمان در یک حساب جداگانه ذخیره شود و سازمان های بیمه گر به موقع نسبت به تسویه حساب خود با مراکز درمانی اقدام کنند. در صورتی که از پرداخت آن خودداری کردند، باید راهی برای اجبار به پرداخت پیدا کنیم تا نظام سلامت و مردم با مشکل مواجه نشوند.