نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

دین را عامل ناهنجاری های اجتماعی ندانیم؛ فاجعه قتل آتنا مسئله ای فرادینی بود

به گزارش سیناپرس به نقل از استاد نیوز، محمدعلی یوسفی، مدرس دانشگاه علمی و کاربردی کیش پیرامون عوامل ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی گفت:

«برخی از ارگان‌های فرهنگی کشور به جای توجه به مغز و روح دین به پوسته ظاهری دین توجه بیشتری می‌نمایند.»

وی ریشه‌ ناهنجاری‌های اجتماعی را توجه به دین‌مداری به جای دین محوری دانست و در این رابطه توضیح داد:

«بعضی از ارگان‌های فرهنگی کشور بیشتر به پوسته ظاهری دین توجه می‌کنند و به جای توجه به مغز و روح دین به ظاهر دین توجه بیشتری دارند.»

یوسفی از دیگر عوامل موثر در رشد روزافزون ناهنجاری‌های اجتماعی را بی‌توجهی به مبانی فرهنگی و اعتقادی در بطن جامعه دانست و با اشاره به حادثه دردناکی مانند قتل آتنا خاطر نشان کرد:

«از سال‌های ابتدایی انقلاب تاکنون روزبه‌روز از مبانی و آرمان‌های انقلابی امام راحل فاصله گرفته‌ایم که عوامل متعددی در این زمینه دخیل هستند.»

این استاد دانشگاه علت اصلی فاصله گرفتن از آرمان‌های انقلاب را درگیری‌های بی‌مورد جناحی عنوان نمود و افزود:

«این درگیری‌های جناحی بین گروه‌های سیاسی در کشور اگرچه ممکن است فقط برای دست‌یابی به قدرت نباشد،اما این مقصود همواره وجود دارد و افراط‌هایی که در این زمینه صورت گرفته منجر به ایجاد این هرج و مرج‌ها گردیده است.»

وی عواملی همچون گسترش استفاده از ماهواره، اینترنت و نیز درست عمل نکردن متولیان امور فرهنگی در کشور همچون آموزش‌و‌پرورش، آموزش عالی، حوزه‌های علمیه و دیگر نهادها را علت گسترش نابرابری‌های اجتماعی و ایجاد ناهنجاری‌های فرهنگی عنوان کرد و توضیح داد:

«به عنوان نمونه در آموزش‌وپرورش نابرابری‌هایی وجود دارد و باعث شده معلمین به جای پرداختن به امر آموزش و مسائل اصلی کاری درگیر دغدغه‌های مالی خود باشند. اعتقاد آن‌ها بر این است که به اعتبارشان روزبه‌روز خدشه بیشتری وارد شده و به جای پرداختن به مسائل اصلی به دنبال جایگاه مادی خود هستند. از طرفی اختلافات جناحی هم در نظام آموزشی تأثیرگذار بوده و مسئولان نتوانستند به طور مستمر به اصلاح امور بپردازند.»

یوسفی در مورد کاربرد عملی دین در متن جامعه بیان کرد:

«بی‌توجهی به بعضی از مبانی فرهنگی و اعتقادی و کم رنگ شدن جایگاه دین در جامعه و پرداختن به موارد ظاهری باعث این مشکلات بوده است. به قولی “دین‌داری بیشتر مطرح شده است تا دین‌مداری”. اصل دین کمتر مورد توجه قرار گرفته شده است و مشکل ارتباط و تعامل بین خانواده‌ها نیز وجود دارد که وظیفه اصلی جامعه‌پذیر بودن بین فرزندان را دارند. با عدم رسیدگی مناسب به این موضوع، فاصله آن‌ها از سایر افراد بیشتر شده و نتوانستند بستر لازم را برای این فرهنگ و تربیت ایجاد نمایند. از طرفی عدم برخورد قاطع با بزهکاران و مجرمان در مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… سبب تشویق مجرمان و نارضایتی بیشتر مردم شده است. مخفی کردن امور و شفاف نساختن آن‌ها برای مردم باعث نارضایتی روزافزون از اوضاع موجود می‌شود و مجرمان تشویق به انجام امور منفی بیشتری در جامعه می‌گردند. لذا، قانون هم باید راهکارهای لازم را برای مقابله با این نوع هرج و مرج‌ها ایجاد گرداند.»

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل