نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تشخیص بیماری مالاریا از روی تنفس

به گزارش ایسنا، محققان سازمان تحقیقات علمی و صنعتی همسود (CSIRO)، موسسه تحقیقات پزشکی QIMR Berghofer و دانشگاه ملی استرالیا با بررسی تنفس داوطلبانی که به آن‌ها میزان کنترل شده‌ای از عفونت مالاریا تزریق شده بود، دریافتند که سطح برخی مواد شیمیایی در تنفس آن‌ها در طول عفونت بطور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته بود.

 

به گفته محققان، این افزایش مواد شیمیایی در مراحل ابتدایی عفونت بسیار جالب است، زیرا بسیاری از روش‌های دیگر نمی‌توانند این انگل را در بدن مبتلایان به مالاریا شناسایی کنند. تنفس انسان علاوه بر حساسیت بهتر آن، جایگزینی بهتری را برای آزمایش خون به منظور تشخیص مالاریا ارائه خواهد داد.

 

واژه مالاریا در اصل از کلمات ایتالیایی «هوای بد» ریشه گرفته، زیرا ابتدا تصور می‌شد که این بیماری در اثر تنفس هوای بد اطراف مرداب و باتلاق‌ها بوجود می‌آید. اکنون در چرخشی جالب، دانشمندان توانسته‌اند ترکیبات بد بو را در تنفس افراد مبتلا به مالاریا شناسایی کنند. البته این ترکیبات در مقادیر بسیار کم بوده و برای انسان بدون ابزار لازم قابل تشخیص نیست.

 

تاکنون این مواد شیمیایی تنها از طریق ابزارهای بسیار گران آزمایشگاهی و تنها در تنفس داوطلبانی که در کلینیک، عفونت کنترل شده مالاریا را دریافت کرده بودند، شناسایی شده است.

 

محققان اکنون در حال همکاری با همتایانشان در مناطق دارای شیوع مالاریا برای تشخیص این مواد شیمیایی در تنفس بیماران هستند. آن‌ها همچنین در حال کار برای تولید حسگرهای زیستی بسیار خاص، حساس و ارزانی هستند که بتواند در درمانگاهها برای آزمایش مالاریا در تنفس مورد استفاده قرار بگیرد.

 

نتایج این تحقیقات در مجله Infectious Diseases منتشر شده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل