تبديل تهديد به فرصت با مدیریت و بازیافت ناوگان فرسوده هوایی
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/1500802930339271828.jpg)
ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی با همکاری ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی نشستی با متخصصان بین المللی حوزه هوایی برگزار کردند که در این نشست راهکارهای علمی و نظاممند مدیریت و بازیافت هواپیماهای فرسوده بررسی شد. با توجه به بالا بودن میانگین سن هواپیماهای مسافربری در کشور موضوع استفاده از روشهای بهینه برای مدیریت و بازیافت هواپیماها اهمیت بسیاری دارد. با بهرهبرداری حداکثری از اجزاء و مواد موجود در این هواپیماها ظرفیت لازم برای ورود هواپیماهای جدید ایجاد خواهد کرد.
بنابراین با طراحی مدلی مناسب برای این موضوع امکان نقش آفرینی شرکتهای دانش بنیان مرتبط با این حوزه فراهم می شود البته با توجه به تنوع ذینفعان در این حوزه همچون خطوط هواپيمايي، سازمان هواپیمایی کشور، شرکت فرودگاه ها و شرکتهای تعمیر و نگهداری در این موضوع، طراحی مدل و ساز و کار مناسب در این راستا از اهمیت زیادی برخوردار است.
از سویی تجارب بینالمللی خوبی در این زمینه وجود دارد که در طراحی و ساز و کار بومی میتواند مدنظر قرار گیرد؛ به همین منظور ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی با همکاری ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی طی سه روز میزبان هیئتی از متخصصان اروپایی در این عرصه بود. در این راستا با هماهنگیهای بهعمل آمده این هیئت جلساتی را با نهادها و مجموعههای متولی داخلی همچون خطوط هوایی، شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی، مراکز تحقیقاتی حوزه مواد و متالورژی و شرکتهای تعمیر و نگهداری هوایی برگزار نمود. در نهایت نیز فرصتها و چالشهای پیش رو در راستای مدیریت و بازیافت ناوگان فرسوده هوایی با در نظر گرفتن ظرفیت و توانمندیهای داخلی در این زمینه بررسی شد.