برنج‌های ارغوانی غنی از آنتی‌اکسیدان

به گزارش سیناپرس به نقل از زیست فن،روش انتقال ژن TransGene Stacking II روشی بسیار کارا و راحت بوده و قادر به سرهم کردن تعداد بسیاری ژن در یک وکتور برای انتقال ژن به گیاه است. روش‌های ژنتیکی استفاده شده تاکنون برای غنی کردن برنج با بتاکاروتن بوده و غنی‌سازی از آنتوسیانین یک دستاورد جدید است.

با انتخاب و تحلیل توالی ژن‌های مسیر سنتزی آنتوسیانین در واریته‌های مختلف و تعیین ژن‌های معیوب در واریته‌های ژاپنی و هندی که آنتوسیانین تولید نمی‌کنند، ۸ ژن مسیر سنتزی به طور اختصاصی در آندوسپرم این واریته‌ها (ژاپنی و هندی ) با استفاده از روش TransGene Stacking II بیان شدند. نتایج حاصل نشان داد که برنج با آندوسپرم ارغوانی سطوح بالایی از آنتوسیانین داشته و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در این آندوسپرم نیز بسیار بالا است.

آندوسپرم ارغوانی برنج توانایی خطر سرطان‌های معین مثل بیماری‌های قلبی، دیابت و دیگر اختلالات مزمن را کاهش می‌دهد.این روش انتقال ژن نیز می‌تواند برای ایجاد بیوراکتورهای گیاهی به منظور تولید مواد غذایی و دارویی مهم استفاده شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا