به گزارش سیناپرس به نقل از سلامت آنلاین، دکتر غلامرضا جهانشاهی، معاون درمان دانشکده پزشکی سیرجان گفت: ۷۸ نفر با مصرف این مشروبات الکلی در دوبیمارستان شهید غرضی و امام رضا (ع)سیرجان بستری شدند که تعداد زیادی از این بیماران نیاز به دیالیز داشته ودیالیز شدند، به طوری که روند خدمات رسانی به سایر بیماران و مراجعه کنندگان را تحت تاثیر قرار داده است و آمار فوتی های این رویداد به سه نفر رسیده است.
وی افزود: مصرف این الکل باعث آسیب زدن به بینایی ،نارسایی کلیوی و افت هوشیاری مصرف کنندگان شده است.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی سیرجان ادامه داد : آنچه از شواهد در این رابطه بر می آید مصرف کنندگان این مشروب که به ظاهردست ساز بوده یا ازجایی وارد شده از یک محل آن را تهیه کرده و تمامی افرادی که مصرف کردند در سطح شهرستان و مناطق حاشیه شهر پراکنده بودند که از عصر دیروز به علت مسمومیت وارد بیمارستان های شهر می شدند.
پیشتر نیز در خرداد ۹۲ در شهر رفسنجان، در حادثه ای مشابه بیش از ۳۰۰ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی مسموم شدند که سن همه آنها زیر ۲۷ سال بود. بر اثر این حادثه نیز چهار نفر فوت شده بود.
بارها وزارت بهداشت درباره خطرات هولناک مصرف مشروبات الکلی هشدار داده است، اما سودجویان، الکل دست ساز را در شیشه های مشروب خارجی می ریزند و به عنوان مشروب خارجی به فروش می رسانند.
در حال حاضر گفته می شود بسیاری از مشروبات الکلی حتی آن دسته از مشروبات که ظاهرا از بستهبندیهای خارجی برخوردارند، تقلبی بوده و به متانول (الکل چوب) آلوده هستند.
به گفته متخصصان، به فاصله نیم تا چهار ساعت پس از مصرف الکل متانول، مسمومیت ایجاد میشود که علائمی نظیر تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، سردرد، گیجی و خوابآلودگی را شامل میشود. از آنجا که این علائم خود به خود فروکش میکنند، ممکن است بسیاری از اشخاص برای درمان مراجعه نکنند؛ این در حالی است که در صورت بروز چنین علائمی، فرد باید سریع به مراکز درمانی مراجعه کند.
پس از آن نیز دوره نهفته است که معمولا شش تا ۲۴ ساعت و در بعضی مواقع تا ۷۲ ساعت به طول میانجامد. در دوره نهفته علایم چندانی وجود ندارد اما به سبب «اسیدوز متابولیک جبران نشده» علائم بعدی شامل عدم بینایی و همچنین تضعیف دستگاه عصبی مرکزی بروز میکند.
علائم بینایی ناشی از مسمومیت با الکل متانول را تاری دید، تغییرات میدان بینایی، هراس از نور، اشکال در تطابق نور، دوبینی و حتی کوری کامل و دائمی و در مراحل بعدی نیز تضعیف دستگاه عصبی مرکزی بروز میکند.