نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد مالی و گردشگری در شیراز / ظرفیت‌های فارس برای تعاملات بین‌المللی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از ارائه پیشنهاد کارشناسی برای ایجاد «منطقه آزاد مالی و گردشگری» در شیراز خبر داد و گفت: فارس با توجه به ظرفیت‌های اقتصادی، تجاری و موقعیت ارتباطی با کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌تواند در حوزه تأمین مالی نوین و گردشگری نقش مؤثرتری ایفا کند.

مسعود گودرزی امروز، ۲ مهرماه با اشاره به ضرورت بررسی میدانی مشکلات واحدهای تولیدی اظهار کرد: بسیاری از مسائل اقتصادی در ظاهر ساده به نظر می‌رسند، اما زمانی که وارد جزئیات و بررسی میدانی می‌شویم، ابعاد مختلفی پیدا می‌کنند؛ از این رو تلاش کرده‌ایم مسائل را از نزدیک و در بطن واحدهای تولیدی دنبال کنیم که بخشی از مشکلات نیز با همین رویکرد برطرف شده است.

فعالیت قرارگاه اقتصادی فارس در قالب کمیته‌های تخصصی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: در ادامه این روند، ساختار پیگیری مسائل اقتصادی استان به «قرارگاه اقتصادی» تبدیل شده و کمیته‌های تخصصی برای حوزه‌های مختلف شکل گرفته است.

وی ادامه داد: کمیته صنعت و معدن، کشاورزی و مواد غذایی، پولی، مالی و بانکی، اقتصاد و دارایی و نظارت و تعزیرات از جمله کمیته‌های این قرارگاه هستند و برای هر بخش مسئول مشخص شده تا مسائل حوزه مربوطه را به‌صورت مستمر رصد، پیگیری و گزارش کند.

گودرزی با تأکید بر اهمیت رصد روزانه بازار گفت: اطلاعات مربوط به موجودی کالا، قیمت‌ها و وضعیت عرضه به‌صورت منظم دریافت و بررسی می‌شود و هرجا تغییرات قیمت نشانه‌ای از محدود شدن عرضه باشد، موضوع بلافاصله بررسی و اقدامات تنظیم‌گرانه لازم انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ذخایر کالاهای اساسی استان در وضعیت مناسبی قرار دارد، افزود: ممکن است قیمت برخی کالاها افزایش یا کاهش پیدا کند، اما از نظر ذخایر کالاهای اساسی با مشکل جدی مواجه نیستیم و اقدامات لازم برای تنظیم بازار در حال انجام است.

رصد زنجیره تولید مرغ و تقویت ذخایر

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس درباره بازار مرغ نیز گفت: زنجیره تولید مرغ به‌صورت کامل رصد می‌شود و کاهش قیمت جوجه یک‌روزه می‌تواند انگیزه تولیدکنندگان برای جوجه‌ریزی را کاهش داده و در آینده بر میزان عرضه مرغ اثر بگذارد.

گودرزی افزود: به همین دلیل از هم‌اکنون سیاست ذخیره‌سازی را دنبال کرده‌ایم و موضوع در شورای تأمین نیز به تصویب رسیده است. علاوه بر بخش دولتی، بخش خصوصی نیز امکان ورود به فرآیند ذخیره‌سازی را دارد و در بخش دولتی نیز خرید تضمینی آغاز شده تا در صورت بروز اختلال در چرخه تولید، امکان مدیریت بازار وجود داشته باشد.

حرکت اکسپو فارس به سمت زنجیره‌های ارزش

گودرزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری نمایشگاه «پارس اکسپو» اظهار کرد: برگزاری این رویداد در فارس، نگاه سایر استان‌ها را نیز به ظرفیت برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی جلب کرد و امروز شاهد اعلام آمادگی استان‌های دیگر برای برگزاری اکسپو هستیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری دومین دوره اکسپو فارس گفت: در دوره جدید تلاش می‌کنیم این رویداد هدفمندتر برگزار شود و در مسیر زنجیره‌های ارزش حرکت کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: سند ملی زنجیره‌های ارزش تهیه شده و تلاش ما این است که برش استانی این زنجیره‌ها در فارس آماده و در اکسپو معرفی شود تا ظرفیت‌های استان در این حوزه به سرمایه‌گذاران و بازدیدکنندگان ارائه شود.

پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد مالی و گردشگری در شیراز

گودرزی همچنین از ارائه یک پیشنهاد کارشناسی برای ایجاد «منطقه آزاد مالی و گردشگری» در شیراز خبر داد و گفت: در ابتدا موضوع منطقه آزاد گردشگری مطرح بود، اما پس از بررسی‌های کارشناسی، ظرفیت‌های فارس برای ایجاد منطقه آزاد مالی و گردشگری نیز مورد توجه قرار گرفت.

وی با اشاره به ظرفیت‌های فارس در حوزه تجارت، سرمایه انسانی و اقتصادی اظهار کرد: اگر قرار باشد در حوزه تأمین مالی به سمت شیوه‌های نوین حرکت کنیم، موضوعاتی مانند بورس بین‌الملل و فعالیت بانک‌هایی با امکان تعاملات بین‌المللی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: فارس با توجه به ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری خود و همچنین موقعیت ارتباطی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، می‌تواند در این زمینه نقش مؤثرتری ایفا کند.

گودرزی تأکید کرد: ایجاد منطقه آزاد مالی و گردشگری در شیراز در حال حاضر یک پیشنهاد کارشناسی است و برای نهایی شدن نیازمند بررسی و پیگیری در سطوح بالاتر است، اما ظرفیت‌های فارس می‌تواند زمینه مناسبی برای اجرای چنین طرحی فراهم کند.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری استان گفت: در حوزه گردشگری نیز مناطق نمونه گردشگری متعددی در استان وجود دارد که باید برای آنها تسهیلات، مشوق‌ها و امتیازات مشخصی در نظر گرفته شود تا این ظرفیت‌ها برای سرمایه‌گذاران جذاب‌تر شوند.

تأکید بر استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای انعکاس دستاوردهای اکسپو

گودرزی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت استفاده هدفمند از ظرفیت رسانه‌ها در دومین دوره اکسپو فارس تأکید کرد و گفت: رسانه‌ها نقش مهمی در انعکاس صحیح ظرفیت‌های اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری استان دارند و باید زمینه حضور و فعالیت مؤثر تشکل‌های رسانه‌ای در این رویداد فراهم شود.

وی افزود: اگر قرار است تصویر مناسبی از ظرفیت‌های استان ارائه شود، این کار باید با تولید محتوای حرفه‌ای و هدفمند انجام شود و در این زمینه از حضور و توان رسانه‌های استان استقبال می‌کنیم.

معاون اقتصادی استانداری فارس همچنین بر لزوم تسهیل فعالیت رسانه‌ها در این رویداد تأکید کرد و گفت: هر اقدامی که برای بهتر انجام شدن کار رسانه‌ای و انعکاس مناسب رویداد نیاز باشد، باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم تولید محتوای مطلوب و اثرگذاری داشته باشیم.

به گزارش سینا پرس و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس، گودرزی در پایان با اشاره به برنامه‌های منطقه‌ای استان نیز گفت: در برنامه‌های استان، برگزاری نشست سه‌جانبه میان استانداران فارس، هرمزگان و بوشهر نیز مورد توجه قرار گرفته تا بتوان از ظرفیت‌های مشترک این استان‌ها برای پیگیری برخی مسائل اقتصادی و توسعه‌ای استفاده کرد.

خروج از نسخه موبایل