به گزارش سیناپرس به نقل از سلامت آنلاین، شاخص آبرسانی نشان می دهد که پس از مصرف یک نوشیدنی، سرعت خروج آن از بدن چقدر است.
گرچه آب در زمان عطش شدید چون سریع بر حجم خون می افزاید و آن را رقیق می کند می تواند به طور موقت و در کوتاه مدت به رفع تشنگی فرد کند، اما اگر بدن به جهت خشکی بافت ها و افت رطوبت های عضوی کم آب شده باشد، نوشیدن آب چاره ساز نخواهد بود، چون توقف کوتاهی در بدن داشته و سریع از طریق کلیه ها دفع می شود و نمی تواند در تامین رطوبت بدن و آبرسانی عمیق بافتی اثرات مطلوب داشته باشد.
شیر کم چرب و آب میوه هایی چون آب پرتقال و سیب و آلبالو به دلیل شاخص آبرسانی بالا، در مقایسه با آب دیرتر از بدن خارج می شوند و در رفع خشکی و تامین رطوبت بدن نقش موثری دارند.
پژوهش ها نشان می دهد که به منظور کاهش احساس تشنگی و تعدیل حرارت داخلی بدن و جلوگیری از کاهش رطوبت های بدنی، بوییدن خیار و سیب و گلاب و تنفس در هوای خنک می تواند مفید باشد.
افرادی که در اثر تشنگی مفرط میل شدید به نوشیدن آب یخ دارند و اغلب پس از آن دچار نفخ و سنگینی معده می شوند باید بدانند که آب سرد و یخ نه تنها تسکین دهنده تشنگی شان نیست، بلکه بر شدت عطش هم می افزاید، برای این افراد نوشیدن شربت سکنجبین ولرم توصیه شده است
No tags for this post.