به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، علی اصغر احمدی روز شنبه در همایش همایش ملی منتخبان شوراهای شهر، اظهار کرد: گاهی دیده می شود برخی با اعمال فشارهای محلی به دنبال اجرای پروژه ای هستند که هیچ گونه ضرورت، توجیه و نفعی برای آن منطقه ندارد شاید فقط به دلیل چشم و هم چشمی می خواهند این کار انجام شود؛ شوراهای شهر باید مانع انجام چنین کارهایی شوند.
وی افزود: البته درخواست من از سازمان حفاظت محیط زیست نیز این است که تحت عنوان حفظ محیط زیست کارها را متوقف نکند، بلکه تاکید شود تمام طرح ها و پروژه ها استانداردها را رعایت کنند
احمدی ادامه داد: اکنون با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست درگیر مطالعه پروژه هایی هستیم که برخی از آنها تا 90 درصد نیز پیشرفت داشته اند اما به علت نداشتن پیوست زیست محیطی باید مورد بررسی قرار گیرند، بنابراین داشتن پیوست زیست محیطی برای هر پروژه ای الزامی است.
معاون سیاسی وزیر کشور اظهار کرد: توقع من این است که شوراهای شهر در بحث توجه به مسائل محیطی زیستی جدی ورود کنند ، به عنوان مثال امروزه پسماند به ویژه در شهرهای شمالی کشور به معضلی بزرگ تبدیل شده است و حال سوال اینجاست که چگونه باید مدیریت شوند؛ شوراهای شهر باید در این زمینه با جدیت ورود کنند و برنامه داشته باشند.
وی گفت: ایران کشوری خشک و نیمه خشک است که در سال های اخیر به علت کاهش بارندگی، مدیریت نادرست منابع آب، برداشت های بی رویه منابع آبی زیرزمینی، استفاده نادرست از سم و کودهای شیمیایی، منابع آبی کشور به خطر افتاده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
احمدی به اهمیت آب های مرزی هم اشاره کرد و افزود: دولت یازدهم برای آب های مرزی برنامه های خوبی تهیه کرده و سرمایه گذاری های مناسبی صورت گرفته است اما برخی کشورها اقدام به احداث سدهایی کرده اند که در آینده، پدیده گرد و غبار را گسترش خواهد داد.
احمدی همچنین با بیان این که اختیارات شوراهای شهر کافی نیست، ادامه داد: این اختیارات در حال بازبینی است تا دامنه آن گسترش یابد.
وی با تاکید بر اهمیت وظایف شوراها گفت: شورا یک لقمه چرب نیست بلکه طوقی از وظیفه بر گردن اعضای آن است بنابراین باید اعضا با برنامه و کاملا کارشناسی وعلمی پیش روند.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به پیشینه توجه به محیط زیست افزود: در قرن هیجدهم شاهد گسترش شهر نشینی بودیم و در قرن 19 و 20 انقلاب صنعتی و انفجار جمعیت را داشتیم، در قرن 20 دو دیدگاه مبتنی بر پایان پذیر بودن و نبودن منابع محیط زیستی وجود داشت که اما امروزه با تغییر شرایط، همه می دانند که منابع فناپذیر هستند.
وی ادامه داد: امروزه حدود یک سوم جمعیت جهان بهداشت خوبی ندارند، یک و نیم میلیارد نفر به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند و بیش از نیمی از جمعیت جهان مشکل آلودگی هوا دارند که تمام اینها به زیاده خواهی انسان و استفاده نادرست از طبیعت بر می گردد.
برگزاری انتخابات آرام
احمدی در ادامه به برگزار انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر در 29 اردیبهشت ماه گفت: 42 میلیون نفر یعنی بالا 73 درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند ، 62 هزار شعبه اخذ رای در کشور فعال بود و به طور متوسط هر 90 ثانیه از یک نفر رای گرفته شد؛ اکنون بیش از 38 هزار روستا و هزار و 241 شهر شورا دارند که بر این اساس 130 هزار نفر وارد عرصه مدیریت شهر و روستا شده اند.
وی اظهار کرد: چنین انتخابات بزرگی حتی یک شعبه ابطالی هم نداشت و شاهد حادثه منجر به مرگ هم نبودیم، بنابراین انتخابات در فضایی آرام برگزار شد.
یوسف رشیدی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست نیز در سخنانی گفت: این همایش با هدف تعامل میان دولت و شوراها در بحث مدیریت محیط زیست و شهری برگزار می شود تا فرایندهای علمی و تصمیم گیری با حفظ محیط زیست در شهرها دنبال شود.
وی افزود: این همایش دارای دو پانل تخصصی با عناوین ' توسعه پایدار – سیاست های کلی محیط زیست در برنامه ششم توسعه کشور ' و ' تجربه سومین دوره شورای اسلامی شهر تهران در زمینه مسائل محیط زیست ' است.
همایش ملی منتخبان شوراهای شهر امروز شنبه با حضور معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، علی اصغر احمدی معاون سیاسی وزیر کشور و چند تن از مسوولان مربوطه در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.