دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از محصولات و تجهیزات دارویی و پزشکی چند شرکت دانش بنیان بازدید کرد.
ظرفیت تولید ۹ هزار لیتر آنتیبادی
یکی از این شرکت ها موفق به تولید دستگاههای تولیدکننده فرآوردههای دارویی و هورمون رشد، داروی نوترکیب نازایی با ظرفیت تأمین نیاز داخلی و همچنین عرضه فرآوردههای تولیدی به دیگر کشورها شده است. این شرکت همچنین توانسته ظرفیت تولید ۹هزار لیتر آنتیبادی مونوکلونال را در کشور محقق کند.
تولید و عرضه داروی بیماریهای تهاجمی
فرآیند تولید داروهای یکی از این شرکتها در قالب قرص، کپسول و دیگر اشکال دارویی برای بیماریهایی همچون سرطان، اماس، نارساییهای کلیوی و دیگر بیماریهایی که تولید داروی آن نیاز مند شرایط خاص و پیچیده است، بخشی بود که مورد توجه ستاری قرار گرفت.
این شرکت توانسته است تولید محصول ضد سرطان بورتزومیب، فرآوردهای مهم برای بیماران سرطانی را با بهرهگیری از فناوری ایزولاتور برای نخستین بار علاوه بر دیگر ویژه شیمیدرمانی همتراز با استانداردهای جهانی در کشور تولید کند.
تولید تجهیزات بومی تولید دارو از آغاز تا تولید
اما از دیگر شرکتهایی که معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بازدید کرد دستگاههای بیورآکتور و فرمانتور تولیدی این شرکت دانش بنیان که کاربردهای وسیعی در تولید فرآوردههای دارویی نوترکیب دارند دیدن کرد. آروکو علاوه بر ساخت این دستگاهها تمامی مخازن استیل صنایع دارویی و صنایع وابسته، دستگاههای SIP و SIP که استریل کننده هستند، همچنین تجهیزات فلیتراسیون را تولید میکند.
این شرکت فناور، تمامی فرآیند تولید این تجهیزات را که نقش مهمی در تولید داروهای مورد نیاز بیماران دارند از جمله طراحی، مهندسی، اتوماسیون ، برنامهریزی، سیستمهای کنترلی و دیگر فرآیندهای حساس را در بخشهای گوناگون این شرکت فناور داخلی انجام میدهد. از دستاوردهای فناورانه شرکتهای دانش بنیان فعال حوزه دارویی و پزشکی، با حضور در «آریوژن زیستدارو» با جدیدترین دستاوردهای این شرکت فناور فعال در تولید داروهای ضد سرطان، روماتویید و هموفیلی آشنا شد.
دو فرآورده دارویی «بواسیزومبپ» و «تراستوزومب» که سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون دلار ارزبری دارند از تولیدات این شرکت فناور هستند که تولید بومی این داروها در کنار دیگر فرآوردههای دارویی این شرکت توانسته صرفهجویی ارزی قابل توجهی را برای کشور به همراه داشته باشد.
محصولات دارویی متعددی را تولید می کند که هر روزه جان بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری های خاص مثل سرطان، بیماریهای اتوایمون و هموفیلی را در ایران و برخی دیگر از نقاط دنیا نجات می بخشد. داروهای بیوسیمیلار یا بیوژنریک عرضه شده، با استفاده از تکنیک های مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی دارویی تولید، پایش کیفی و عرضه میشوند.
گام بلند طرحهای شتابدهنده زیستپزشکی به سوی بازار تجاری
در آخرین بخش از این بازدید، معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با حضور در یکی از دیگر از شرکت های دانش بنیان که نخستین شتابدهنده زیستپزشکی کشور از طرحهای فناور قرار گرفته در فرآیند شتابدهی و جزییات پیشرفت این طرحها آگاه شد.
این مجموعه شتابدهی با دریافت طرحهای متقاضی، به داوری میکند طرحهای منتخب با قرار گرفتن در مرحله پیش شتابدهی گزینش نهایی شده و در نهایت وارد فرآیند شتابدهی میشوند. با نظارت مستمر و ارزیابی زمینه تولید محصول و ورود به بازار تجاری با معرفی طرحها به سرمایهگذار فراهم میشود.