نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ماجرای هشدار امنیتی اپل به کاربران ۱۱۰ کشور چه بود؟

اپل موج جدیدی از هشدارهای امنیتی را برای کاربران ارسال کرد که دستگاه‌های آن‌ها هدف حملات پیچیده بدافزارهای جاسوسی قرار گرفته است.

به گزارش سیناپرس، اپل موج جدیدی از هشدارهای امنیتی را برای کاربرانی در ۱۱۰ کشور جهان ارسال کرد که دستگاه‌های آن‌ها هدف حملات پیچیده بدافزارهای جاسوسی سفارشی و حکومتی مثل Pegasus قرار گرفته است. هم‌زمان با این هشدارهای جدید، غول کوپرتینو رابط کاربری سیستم نوتیفیکشن‌های تهدید خود را آپدیت کرده و صفحه پشتیبانی جدیدی را برای راهنمایی کاربران مورد هدف راه‌اندازی کرده است.

اپل در گفتگویی خبری تأیید کرد که هشدارهای جدید برای کاربران هدف در ۱۱۰ کشور ارسال شده است. در سیستم به‌روزرسانی‌شده، پیام هشدار به‌صورت پوش نوتیفیکیشن مستقیم روی لاک اسکرین آیفون می‌آید:

«اپل یک حمله بدافزار جاسوسی خاص را شناسایی کرده که آیفون شما را هدف قرار داده است. اقداماتی وجود دارد که می‌توانید همین حالا برای محافظت از داده‌ها و دستگاه خود انجام دهید.»

علاوه‌بر پیام روی لاک اسکرین، این هشدارها از طریق ایمیل و هنگام ورود کاربران به حساب کاربری اپل نیز ارسال می‌شوند تا فرد هدف از خطرات احتمالی آگاه شود.

پیام هشدار حمله جاسوسی اپل

اپل در صفحه پشتیبانی جدید خود توضیح می‌دهد که جاسوس‌افزارها ابزارهای جاسوسی بسیار پیشرفته و گران‌قیمتی هستند که شرکت‌های خصوصی (مانند گروه NSO) آن‌ها را توسعه داده‌اند و به دولت‌ها و نهادهای امنیتی می‌فروشند. این ابزارها میلیون‌ها دلار هزینه دارند و صرفاً برای هدف قرار دادن افراد خاصی مانند روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر، سیاستمداران و دیپلمات‌ها استفاده می‌شوند.

اگرچه اکثر کاربران عادی هرگز هدف این نوع حملات قرار نمی‌گیرند، اما شناسایی و مقابله با آن‌ها فوق‌العاده دشوار است. اپل می‌گوید تحقیقات امنیتی آن هرگز به «قطعیت ۱۰۰ درصدی» نمی‌رسد، اما این هشدارها حاصل بررسی‌های دقیق و با درجه اطمینان بسیار بالا هستند و کاربران باید آن‌ها را بسیار جدی بگیرند. اپل به‌دلیل جلوگیری از سوءاستفاده مهاجمان و دور زدن مکانیسم‌های شناسایی در آینده، جزئیات نحوه کشف این حملات را افشا نمی‌کند.

به نقل از دیجیاتو، دریافت این پیام الزاماً به معنای هک کامل و نهایی دستگاه نیست، بلکه شناسایی فعالیت‌های مشکوک و منطبق با الگوی حملات جاسوسی روی دستگاه کاربر را نشان می‌دهد. اپل به تمامی دریافت‌کنندگان این پیام اکیداً توصیه کرده است که اقدامات زیر را انجام دهند:

خروج از نسخه موبایل