نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اشپیگل: میرزاخانی برای تمام دنیا ووطن خود افتخار بزرگی کسب کرد

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، این نشریه افزود : میرزاخانی، کسی که با مدال فیلدز خود به شهرت جهانی رسید.براثر بیماری سرطان دیروز جان خود را در بیمارستانی در ایالات متحده آمریکا از دست داد.
اشپیگل درادامه افزود: مریم میرزاخانی درسال 1977درتهران متولد شد.وی در مدرسه ویژه که دولت ایران برای دانش آموزان با استعداد ساخته درس خواند ودرالمپیاد جهانی ریاضی درسالهای 1994 و 1995، مدال طلا برای میهن خود کسب کرد.وی درسال 2014 هنگامی که در آمریکا استاد ریاضیات دانشگاه بود، به عنوان اولین زن مدال فیلدز را کسب نمود . 
این نشریه اضافه کرد:اکنون وی درسن 40 سالگی بر اثر بیماری سرطان که سالها از آن رنج می برد،دربیمارستانی درایالات متحده آمریکا درگذشت . میرزاخانی با یک مهندس کامپیوتر اهل جمهوری چک ازدواج کرد و دختر آنها شش سال دارد . 
به گزارش اشپیگل، مدال فیلدز که میرزاخانی در اوت 2014 کسب کرد بالاترین نشان در رشته ریاضیات به حساب می آید و این در حالی است که از سال 1936 تا سال 1910 تنها ریاضیدانان مرد موفق به کسب این مدال شده بودند . در واقع مدال فیلدز به عنوان جایزه نوبل ریاضیات نامیده می شود .در مراسم اهدای مدال به وی در سئول کره جنوبی، مریم ازمیان چند ریاضیدان برتر دنیا، این جایزه را از آن خود کرد.سپس حدود 5 هزار ریاضی دان از کنگره ریاضی دور هم جمع شدند و کسب مدال وی را به عنوان اولین زن جشن گرفتند.
اشپیگل درادامه نوشت: میرزاخانی برای تمام دنیا وهمچنین برای وطن خود ایران ، این افتخار را کسب نمود . حتی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نیز به وی پیام تبریک ارسال کرده و دو عکس از وی منتشر کرد.
این نشریه آلمانی افزود: مریم میرزاخانی درتوپولوژی و هندسه جبری کار کرده است.موفق شد راه‌حلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند.ریاضیدانان مدت‌های طولانی به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم‌های هندسی هذلولوی بوده‌اند و مریم میرزاخانی نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه‌حلی روشن در اختیار داشت.
به گزارش اشپیگل، این ریاضیدان دوستان و همکاران خود را بوسیله خوش بینی و پشتکار خود ، تحت تاثیر قرار داد . دکتر کورتیس مک مولن ، استاد دانشگاه هاروارد درباره وی گفت : وی فردی نترس وبی باک است . 
پس از کسب مدال فیلدز وی در یک مصاحبه مطبوعاتی در پاسخ به این سوال که چه هنگام زنان به رده های بالای ریاضیات می رسند، گفت: این امر نیاز به زمان دارد.در واقع هنگامی دانش آموزان دختر بیشتری در این زمینه به موفقیت می رسند که پیشداوری ها و تعصبات کمتری در این زمینه درباره دختران و زنان وجود داشته باشد.باید در این راه صبر و حوصله بیشتری داشت.همچنین وی گفت:مطمئن هستم که بیش از پیش زنان به رده های بالا دست خواهند یافت .
این نشریه آلمانی درادامه نوشت:میرزاخانی به عنوان استاد دردانشگاه معتبر استانفورد آمریکا به کار و فعالیت مشغول بود و دشواری های ریاضیات نتوانست وی را از ادامه راه منصرف کند.وی درمصاحبه ای گفت:به خود اجازه نمی دهم که زود دلسرد شوم و با اعتماد به نفس به راه خود ادامه می دهم .

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل