نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

از «دانشگاه» تا «شهر دانشجو» / برنامه‌ریزی برای تبدیل فارس به قطب مهارت‌افزایی جنوب کشور

مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان فارس با اشاره به استقبال و تشویق چشمگیر دانشجویان از سامانه ملی شهر دانشجو، از بومی‌سازی این طرح در استان خبر داد و گفت که برنامه‌ریزی برای عبور از فعالیت‌های نمایشی به سمت کانون‌های پروژه‌محور و تبدیل فارس به مرجع مهارت‌افزایی دانشجویی در جنوب کشور در دستور کار قرار دارد.

سپیده جوکار در گفت‌وگویی تفصیلی با سینا پرس در آستانه سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی، ضمن تشریح برنامه‌ها و اولویت‌های سازمان دانشجویان این نهاد در استان، تأکید کرد: نگاه فرادستی به شهر دانشجو فراتر از یک پلتفرم دیجیتال، به مثابه زیرساختی برای تغییر پارادایم از فعالیت‌های پراکنده به شبکه‌سازی هوشمند است.

وی با بیان اینکه در استان فارس با تنوع دانشگاهی و استقبالی امیدوارکننده مواجه هستیم، افزود: برنامه ما در فارس، بومی‌سازی فرآیند شناسایی است؛ یعنی در کنار جذب دیجیتال، از طریق دفاتر جهاد دانشگاهی در شهرستان‌ها، به دنبال پیوند زدن این استعدادها به نیازهای بومی صنعت و فرهنگ فارس هستیم تا هدف‌گذاری انجام‌شده نه فقط یک عدد، بلکه یک شبکه پویا در استان باشد.

وی، اولویت اصلی این سازمان در سال جاری را تخصصی‌سازی و کاربردی کردن کانون‌های دانشجویی عنوان کرد و با اشاره به تجربه موفق کانون‌هایی مانند ذهن آگاه و فانوس که نشان‌دهنده استقبال دانشجویان از مباحث سلامت روان و هویت فرهنگی است، گفت: استراتژی ما عبور از کانون‌های صرفاً نمایشی به سمت کانون‌های پروژه‌محور است؛ جایی که خروجی این کانون‌ها در نهایت منجر به خلق یک محصول، یک اثر هنری یا یک مداخله اجتماعیِ قابل‌سنجش شود.

مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی فارس، توسعه شبکه رویدادهای ترکیبی (Hybrid) بر بستر پلتفرم‌هایی مثل رویتاب را مهم‌ترین دستاورد یک سال گذشته این سازمان دانست و خاطرنشان کرد: این رویکرد توانسته مرزهای جغرافیایی بین دانشجویان شیراز و سایر شهرستان‌های استان را از میان بردارد و عدالت آموزشی در دسترسی به کارگاه‌های تخصصی را محقق کند.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، مهم‌ترین چالش پیش روی دانشجویان را عدم قطعیت آینده شغلی برشمرد که به کاهش انگیزه و سلامت روان دامن می‌زند و اعلام کرد: سازمان با رویکرد توانمندسازی مهارت‌محور و ایجاد خانه‌های خلاق و دوره‌های مهارتی کوتاه‌مدت، به دنبال ایجاد پلی مستقیم میان دانشگاه و فضای واقعی بازار کار فارس است.

مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان فارس در پاسخ به پرسشی درباره تعامل با دانشگاه‌ها، بر رویکرد تسهیل‌گری به جای رقابت تأکید کرد و گفت: برنامه ما امضای تفاهم‌نامه‌های عملیاتی با معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها برای تعریف پروژه‌های مشترک است؛ به طوری که سازمان دانشجویان فارس، نقش پلتفرم اجرایی را برای ایده‌های خام دانشگاه‌ها ایفا کند.

وی با اشاره به ظرفیت بالای استان فارس در حوزه فناوری، از برگزاری برنامه‌های ویژه برای آموزش هوش مصنوعی کاربردی در پژوهش، مدیریت پروژه و کارآفرینی دیجیتال خبر داد و مدل آموزشی این سازمان را آموزش در حین اجرا توصیف کرد که در قالب پروژه‌های واقعی به دانشجویان ارائه می‌شود.

این مدیر دانشجویی، مدل نگهداشت اعضای فعال را سهیم شدن در ارزش‌آفرینی دانست و گفت: دانشجو زمانی می‌ماند که احساس کند بخشی از یک جریان است و فعالیتش دیده می‌شود. ما برای فعالان خود سوابق مهارتی دیجیتال صادر می‌کنیم که ارزش افزوده برای رزومه شغلی‌شان داشته باشد.

وی در تشریح چشم‌انداز ۵ ساله سازمان، هدف را تبدیل شدن به مرجع اول مهارت‌افزایی و شبکه‌سازی دانشجویی در جنوب کشور اعلام کرد و شاخص‌های آن را شامل نرخ اشتغال‌پذیری اعضا، گستردگی فعالیت در تمامی شهرستان‌ها و تعداد پروژه‌های تجاری‌سازی‌شده برشمرد.

مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان فارس در پایان، پیام خود به دانشجویان را اینگونه بیان کرد: دانشگاه، پایان یادگیری نیست، بلکه آغاز آزمون توانمندی‌های شماست. از حاشیه امنیتِ تئوری‌ها خارج شوید. سازمان دانشجویان، زمین‌بازی شماست تا شکست بخورید، یاد بگیرید و دوباره بسازید. در دنیای امروز، مهارتِ بودن در کنار هم بیش از دانش تنها بودن ارزش دارد. بیایید با هم برای آینده استان، طرحی نو دراندازیم.

خروج از نسخه موبایل