نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

فارس در توسعه کتابخانه‌ای پیشرو است/ تأکید بر تسریع در ساخت کتابخانه مرکزی شیراز

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، استان فارس را از استان‌های پیشرو در توسعه فضاهای کتابخانه‌ای دانست و با اشاره به رفع چالش ساخت کتابخانه مرکزی شیراز در دوران مدیریت حسینعلی امیری، افتتاح و بازطراحی کتابخانه‌های عمومی استان را در سطح کشور بی‌نظیر توصیف کرد.

جلسه مشترک ۱۲۷ انجمن کتابخانه عمومی در استان فارس، امروز ۷ تیرماه، به ریاست حسینعلی امیری؛ استاندار فارس و با حضور مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان و همراهی برخط آزاده نظربلند؛ دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و فرمانداران و مسئولان ۳۷ شهرستان استان فارس، به میزبانی کتابخانه عمومی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز برگزار شد.

آزاده نظربلند در این جلسه، با قدردانی از اهتمام ویژه استاندار فارس در توسعه فضای کتابخانه‌ای استان گفت: در حالی که ۱۵ سال با چالش ساخت کتابخانه مرکزی در شیراز مواجه بودیم، این مشکل در دوره مدیریت دکتر امیری رفع شده است و همچنین در این دوره شاهد افتتاح و بازطراحی کتابخانه‌های عمومی در فارس بوده‌ایم که در سطح کشور بی‌نظیر است.

فارس از استان‌های پیشرو در توسعه فضاهای کتابخانه‌ای

وی افزود: هم‌اکنون چهار پروژه کتابخانه مرکزی در استان‌های هرمزگان، کرمانشاه، مازندران و اراک در دست اجراست و به‌جز کتابخانه مرکزی اراک، تکمیل سایر پروژه‌ها بسیار زمان‌بر شده است، به‌گونه‌ای که برخی از آن‌ها ۱۸ تا ۲۰ سال به طول انجامیده است.

دبیرکل نهاد با اشاره به زمان‌بر شدن روند تکمیل کتابخانه‌های مرکزی در برخی استان‌ها، بر تشکیل کارگروه ویژه به ریاست استاندار فارس و معرفی نماینده تام‌الاختیار برای پیگیری مستمر و جلوگیری از توقف یا کندی روند ساخت کتابخانه مرکزی شیراز تأکید کرد.

نظربلند تصریح کرد: نهاد، تجهیز پروژه‌های دارای پیشرفت فیزیکی بالا را بر عهده گرفته و در این مسیر منتظر اختصاص اعتبارات دولتی ننشسته است.

وی افزود: در حال حاضر ۱۱ کتابخانه در فارس دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۹ درصد هستند و تجهیز کامل آنها به ۹۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی فارس بخشی از این تجهیز را تقبل می‌کند، اما تامین همه این اعتبار در توان نهاد نیست و نیازمند همراهی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان است تا بتوان این پروژه‌ها را به سرانجام رساند.

نظربلند تاکید کرد: وقتی آیندگان قضاوت کنند، فارس در توسعه فضاهای کتابخانه‌ای پیشرو بوده، نام شما ماندگار خواهد بود.

وی گفت: هنگامی که دبیری نهاد کتابخانه‌های عمومی را بر عهده گرفتم، در سطح کشور ۵۷ کتابخانه سیار فعال وجود داشت، ولی این تعداد اکنون به ۷۸ کتابخانه رسیده است. اکنون نیز ۵۰ دستگاه خودرو در دست آماده‌سازی و تجهیز است تا به‌عنوان کتابخانه سیار فعالیت خود را آغاز کنند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیان اینکه هم‌اکنون پنج کتابخانه سیار در فارس فعالیت می‌کند، ادامه داد: میان‌برترین راه برای دسترسی نقاط فاقد کتابخانه به خدمات کتابخانه‌ای، راه‌اندازی کتابخانه سیار است.

به گزارش سینا پرس و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در روز چهارشنبه ۷ مردادماه، نظربلند از استاندار و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس درخواست کرد تا اعتبار لازم برای راه‌اندازی ۱۰ کتابخانه سیار جدید در این استان را تامین کنند تا خدمات کتابخانه‌ای به نقاط محروم استان نیز فراهم شود.

خروج از نسخه موبایل