نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تکمیل پروژه‌های کتابخانه‌ای با پیشرفت ۹۷ درصد در اولویت/ کتابخوانی را به «شرف» اجتماعی بازگردانیم

استاندار فارس با تأکید بر احداث کتابخانه مرکزی شیراز به‌عنوان اثری فاخر و مقصدی برای گردشگری فرهنگی، از تشکیل کارگروه‌های ویژه برای تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه‌تمام کتابخانه‌ای با اولویت طرح‌های دارای بیش از ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی خبر داد و بر بازآرایی کتابخانه‌ها متناسب با سبک زندگی نوین تأکید کرد.

حسینعلی امیری امروز، ۷ مردادماه در جلسه انجمن نهاد کتابخانه‌های عمومی استان که با حضور وبیناری آزاده نظربلند دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و رؤسای127 انجمن کتابخانه‌های شهرستان‌های فارس برگزار شد، ضمن گرامیداشت ایام اربعین حسینی(ع)، با اشاره به پیشینه درخشان استان فارس در حوزه‌های علمی، فلسفی و تاریخی که همواره به عنوان یک برند فرهنگی در سطح بین‌المللی شناخته شده است، اظهار کرد: شیراز مهد علوم عقلی و فلسفی است و بزرگان اندیشه‌ورزی چون قاضی بیضاوی، ملاصدرا و ملاعبدالله بهابادی در دامان این خاک پرورش یافته‌اند؛ چنان‌که خصلت رواداری و مأمن بودن این خطه، همواره بزرگان علم و اندیشه را برای تحصیل و زندگی به این منطقه کشانده است.

وی با بیان این‌که تمدن ایرانی ـ اسلامی دارای مختصات و الزامات ویژه‌ای است، بر ضرورت تولید آثار فاخر و ماندگار در عرصه‌های ادبی، هنری و معماری تأکید کرد و تصریح کرد: موضوع احداث کتابخانه مرکزی شیراز به‌طور جدی در دستور کار قرار دارد؛ چراکه با توجه به جایگاه تمدنی و قدمت کهن این شهر، زیبنده نیست استان فارس فاقد کتابخانه‌ای در شأن و سزاوار این پیشینه تاریخی باشد.

استاندار فارس با تأکید بر بهره‌گیری از نظر معماران زبردست و صاحب‌تجربه، خطاب به مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اظهار داشت: طرح کتابخانه مرکزی شیراز باید به گونه‌ای تدوین شود که از منظر معماری، فاخر و گویای فرهنگ کهن ایران، فارس و شیراز باشد. این بنا باید علاوه بر کارکرد تخصصی، به مقصدی برای گردشگری فرهنگی تبدیل شود؛ چراکه ارزش والای معماری آن می‌تواند، فارغ از موضوع کتاب‌خوانی، جاذبه‌ای ماندگار برای گردشگران ایجاد کند.

امیری با تبیین اهمیت مقوله اندیشه‌ورزی، پیشرفت ایران را در گرو ایجاد جریانی برای «خوداندیشیدن» دانست و اظهار داشت: زمانی که اندیشیدن به ملکه ذهن انسان تبدیل شود، موفقیت در تمامی عرصه‌ها حاصل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و گره‌های موجود در جوامع، ریشه در کم‌توجهی به تفکر و اندیشیدن دارد، کتاب و کتاب‌خوانی را یکی از اصلی‌ترین دروازه‌های دستیابی به این فضیلت دانست و افزود: اگر کتاب‌خوانی بار دیگر به‌عنوان یک «شرف» و ارزش والای اجتماعی ترویج شود، بخش عمده‌ای از مشکلات جامعه حل خواهد شد؛ همان‌گونه که در پیشینه تاریخی ایران، علم‌آموزی و مطالعه متون فاخر علمی و ادبی، از شأنی بی‌بدیل برخوردار بود.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان فارس، همچنین با تمجید از تلاش‌های صورت گرفته در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از دبیر کل این نهاد به ایجاد تحول در توسعه کتاب و کتابخوانی در کشور و استان فارس قدردانی کرد.

امیری در خصوص بازطراحی و بازسازی مراکز فرهنگی، بر ضرورت توجه به پیشینه درخشان این خطه و تلاش برای پرورش اندیشمندانی در تراز فارابی، بوعلی‌سینا، زکریای رازی و ابوریحان بیرونی تأکید کرد و اظهار داشت: وظیفه ما در قبال خود و نسل‌های آینده، هموار کردن مسیرهای نوین دانش‌افزایی از طریق توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی است تا بتوان بار دیگر، شخصیت‌های برجسته‌ای را در عرصه‌های علمی تربیت کرد.

وی در خصوص مباحث مطرح شده در حوزه‌های عمرانی و اعتباری، گفت: برای رفع موانع زیرساختی و تأمین ملزومات کتابخانه‌ها اعم از آب، برق و گاز، کارگروهی به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تشکیل می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان دستور داد این کارگروه با حضور دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، ظرف سه هفته ضمن بررسی دقیق مشکلات، گزارش نهایی اقدامات انجام‌شده را برای طرح در جلسه آتی انجمن ارائه کند. استاندار فارس همچنین تأکید کرد اولویت نخست، تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های کتابخانه‌ای با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۷ درصد است.

امیری با اشاره به تغییرات سبک زندگی جامعه و ضرورت به‌روزرسانی فضاهای فرهنگی، تأکید کرد: نباید به روش‌های کهنه اکتفا کرد و بازآرایی و طراحی داخلی کتابخانه‌ها باید متناسب با مقتضیات روز و سبک زندگی نوین باشد.

وی پیشنهاد بهره‌گیری از ضوابط جدید ساخت‌وساز در مجتمع‌های مسکونی برای ایجاد فضاهای کتابخانه‌ای را ارزشمند دانست و دستور داد این موضوع در کارگروه مذکور از نظر فنی بررسی شود.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان گفت: با توجه به تداوم ایجاد شهرهای جدید و وجود ۲۲ شهر فاقد کتابخانه، باید تدبیری اتخاذ شود تا تمامی این مناطق از فضای مطالعاتی بهره‌مند شوند. همچنین با توجه به ممنوعیت آغاز پروژه‌های جدید عمرانی، می‌توان با استفاده از ظرفیت ساختمان‌های بلااستفاده و اماکن موجود و بهره‌گیری از مصوبات شورای برنامه‌ریزی استان، این نیاز را برطرف کرد. در این راستا، باید فهرست این اماکن برای بررسی، تصویب و انجام تغییر کاربری‌های لازم ارائه شود.

امیری بر نام‌گذاری یکی از کتابخانه‌های شیراز به نام شهدای شهرستان لامرد در جنگ رمضان تأکید کرد و اظهار داشت: این نام‌گذاری، راهی برای زنده نگه داشتن یاد شهدای مظلوم این خطه و تبدیل این کتابخانه به نمادی ماندگار از مقاومت است.

وی همچنین گفت: توسعه کتابخانه تخصصی کودک در اوز با هدف سرمایه‌گذاری بر نسل نوجوان و ایجاد علاقه به مطالعه، از اولویت‌های مهم است و مشکلات این پروژه باید با قید فوریت برطرف شود.

استاندار فارس ضمن قدردانی از توسعه کتابخانه‌های سیار برای عشایر غیور استان، ادامه داد: استان فارس بیشترین تعداد کتابخانه‌های جدید در کشور را افتتاح کرده است و بیشترین تعداد پروژه عمرانی کتابخانه ای را دارد که اقدامی ارزشمند به شمار می‌آید.

به گزارش سینا پرس و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس، امیری در پایان با مطالبه ارائه برنامه زمان‌بندی دقیق و مرحله‌بندی‌شده برای پروژه کتابخانه مرکزی شیراز، خاطرنشان کرد: اقدامات فرهنگی باید مبتنی بر شاخص‌های قابل اندازه‌گیری باشد و سنجش مستمر سرانه مطالعه در استان، در مقایسه با میانگین کشوری و استان‌های هم‌تراز، ملاک اصلی پایش موفقیت برنامه‌ها خواهد بود.

خروج از نسخه موبایل