به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر حسین سالار آملی، قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل در جمع روسای دانشگاههای عضو کارگروه ملی همکاریهای علمی بینالمللی با بیان این مطلب اظهار کرد: ساختار اجرایی جدیدی در وزارت علوم برای توسعه همکاریهای علمی بینالمللی در حال اجرا است که براساس آن برای همکاری علمی با هر کشور خارجی، یکی از دانشگاههای کشور به عنوان نقطه تماس و محور هماهنگی سایر دانشگاههای متقاضی همکاری با آن کشور معرفی میشود که با این اقدام شاهد تسهیل امور همکاریهای علمی بینالمللی خواهیم بود.
وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به حجم گسترده همکاریهای علمی بینالمللی و افزایش روزافزون آن، برنامه وزارت علوم واگذاری بسیاری از امور اجرایی در حوزه بینالملل و افزایش نقش دانشگاهها در همکاریهای علمی بینالمللی است.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم گفت: هم اکنون ۲۴ دانشگاه کشور با اتحادیه اروپا همکاری علمی دارند که نقطه تماس آنها با اتحادیه اروپا دانشگاه تهران است و ۲۴ دانشگاه ایران نیز با فرانسه همکاری علمی مشترک دارند که مرکز هماهنگی آنها با این کشور، دانشگاه صنعتی امیرکبیر است و دانشگاه شهید بهشتی نقطه تماس با دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور روسیه است.
سالار آملی اظهار داشت: مطالعات کارشناسی فرآیند جدید، در طول یک سال گذشته انجام شد و هماکنون در حال واگذاری تدریجی از امور اجرایی وزارت علوم در حوزه بینالملل به دانشگاهها هستیم و وزارت علوم در این زمینه نقش سیاستگذاری و نظارت را برعهده خواهد داشت.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل تاکید کرد: در فرآیند جدید، از ظرفیت عظیم گروههای آموزشی، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاهها برای توسعه همکاریهای علمی بینالمللی استفاده خواهد شد و بدنه دانشگاهها مسئولیت اصلی اجرای امور این حوزه را در کشور برعهده خواهند داشت.
وی با اشاره به حضور ۱۳ دانشگاه ایران در فهرست دانشگاههای برتر نمایه بینالمللی تامسون رویترز گفت: باید میزان پژوهشهای مشترک استادان ایرانی با استادان خارجی، پذیرش دانشجوی خارجی، برگزاری دورههای تحصیلی و سمینارهای علمی مشترک میان دانشگاههای کشور و دانشگاههای خارجی افزایش یابد تا امتیازات این بخش را نیز در رتبهبندیهای جهانی کسب کنیم و جایگاه بالاتری را در نمایههای بینالمللی به دست آوریم.
سالار آملی افزود: در سال ۱۳۹۲ تعداد ۹ رئیس دانشگاه خارجی به ایران سفر کرد که این تعداد در سال ۱۳۹۵ به ۱۰۵ رئیس دانشگاه افزایش یافت و پیشبینی میشود این تعداد تا سال ۱۴۰۰ به ۲۰۵ سفر افزایش یابد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی در پایان با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۲ تعداد ۷۶۰ استاد دانشگاه و محقق خارجی در ایران حضوریافته بودند، گفت: این تعداد در سال ۹۵ به ۲۰۸۶ نفر افزایش یافت که پاسخگویی به این رشد همکاریهای علمی بینالمللی، ساختار جدیدی را نیاز دارد که در آن از همه ظرفیت دانشگاههای کشور استفاده شود.
No tags for this post.