حمایت ستاد زیست فناوری ازچهار پروژه کلان ملی
به گزارش سیناپرس، دکتر مصطفی قانعی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پروبیوتیک ها ، ویروس های ضد سرطان ، شیوه های تشخیصی از طریق مایکرو آر ان ای، داروهای مونوکلونال آنتی بادی، چهار پروژه کلانی هستند که ستاد توانسته آنها را هدایت کند و اکنون کاردر این زمینه ها شروع شده است.
وی بیان کرد: این چهار پروژه در راستای اعلام اولویت های پژوهشی ستاد به دانشگاه ها ونیز انتخاب برترین محققان معرفی شده از سوی دانشگاه ها به ستاد در قالب قراردادهای خطرپذیر انجام شده است.
قانعی اظهارکرد: انعقاد این قرادادها در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان یا افراد محقق تا سطح تولید نیمه صنعتی است، اما تولید صنعتی این فناوری ها باید در کارخانه شکل گیرد، ستاد از این فناوری تا سطح نیمه صنعتی حمایت می کند و خطر پذیری آن را متقبل می شود.
وی ادامه داد: تا کنون حوزه های خطرپذیر بسیاری از سوی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری حمایت شده وبه نتیجه نیز رسیده است که از جمله آنها می توان به طرح ' انقلاب سبز درصنعت آب وفاضلاب ' که برای نخستین باردرخاورمیانه درسطح نیمه صنعتی در نیروگاه برق شهید منتظری اصفهان اشاره کرد.
قانعی یادآورشد: حمایت از شرکت های دانش بنیان در زمینه اجرای پروژه های خطرپذیر برعهده ستاد است، در حال حاضر شرکت های دانش بنیان آنقدر توان مالی ندارند که بتوانند در اجرای پروژه ها ریسک کنند، بنابراین ستاد حمایت های لازم را برای توسعه زیست فناوری از شرکت های دانش بنیان فراهم می کند تا شرکت ها خطرپذیری را قبول کرده و وارد این عرصه شوند.
وی گفت: بر اساس قضاوتی که ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشوردر پیشرفت حوزه زیست فناوری در کشور داشته ، ستاد توسعه زیست فناوری عملکرد موفقی داشته است، فعالیت ستاد بیشتر در زمینه تسهیل گری ، تنظیم گری ، پیشنهاد موارد مرتبط با تسهیل کارصنعتگران ، برنامه ریزی و ارایه برنامه ها به دولت و به دیگر مسوولان است.