به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا از ساینس دیلی، سیستم دید رایانه ای که توسط ام آی تی با همکاری دانشگاه هاروارد توسعه یافته است، چهار سال قبل در اصل برای تحلیل عکس هایی که از توسعه شهری در مناطق مختلف گرفته شده بود، با هدف ارزیابی میزان امنیت این مناطق طراحی و راهاندازی شد.
محققان اخیرا از این سیستم برای مقایسه 1.6 میلیون جفت عکس که با فاصله زمانی هفت سال از مناطق مختلف شهر گرفته شدند، بهره گرفتند.
این تحقیقات تراکم شهروندان تحصیلکرده در محلههای مجاور مناطق اداری مرکزی و سایر مناطق جذاب شهر را نشان میدهد. در این تحقیقات امتیاز اولیه امنیت مناطق مختلف بر اساس بهبود شرایط فیزیکی هر منطقه توسط کامپیوتر محاسبه و بیان شده است.
علاه بر این محققان نظریهای موسوم به نظریه نقطه عطف را در این رابطه بیان کردند که بر اساس آن مناطق شهری که وضعیت آنها روبه بهبود بوده است همین مسیر را طی میکنند و مناطقی که توسعه چندانی نیافتهاند، همین وضعیت را حفظ خواهند کرد.
بر اساس این تحقیقات محلههایی که امتیاز اولیه آنها دو برابر سایرین بوده، توسعه یافتگی به میزان دو برابر محلههای دیگر را تجربه کردهاند.
همچنین محققان میزان تمایل ساکنین مناطق مختلف را به نوسازی ساختمانها مورد ارزیابی قرار دادند و نتوانستند رابطه منطقی بین سن متوسط ساختمانها و میزان توسعه و بازسازی آنها بیابند.
در نهایت محققان به این نتیجه رسیدند که عبور میزان توسعه یافتگی از برخی نقاط عطف، موجب تسریع روند توسعه مناطق شهری میشود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.