لزوم آمادگی در مقابل «بیوتروریسم»
دکتر مینو محرز، فوقتخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، روز چهارشنبه در اولین همایش نظام مراقبت بهداشتی یکپارچۀ انسان، دام و گیاه بر لزوم آمادگی در برابر بیوتروریسم تأکید کرد و گفت که ابزار حملۀ تروریستها همیشه سلاح سربی نیست و گاهی میتواند سلاح بیولوژیکی باشد.
او از سابقۀ تاریخی دیرین استفاده از سلاحهای بیولوژیکی در جنگ جهانی اول و حتی در امپراطوری روم یاد کرد و توضیح داد که سلاحهای بیوتروریستی معمولاً میکروبهایی هستند که قدرت شیوع گستردهای دارند و به سادگی از طریق هوا منتقل میشوند و آمار مرگ و میر بالایی به همراه میآورند.
دکتر محرز به جامعۀ پزشکان اکیداً توصیه کرد که نسبت به مسائل بیولوژیکی آموزش ببینند و اطلاعات کافی کسب کنند تا در صورت بروز چنین اتفاقاتی به موقع اقدام کنند و زمان را از دست ندهند. او همچنین بر لزوم تأسیس آزمایشگاههای تخصصی در این زمینه تأکید کرد و ایجاد یک نظام واحد را برای انتقال اطلاعات ضروری دانست.
این استاد دانشگاه از میکروبهایی چون سیاهزخمتنفسی، آبله، تبمالت، طاعون، وبا و باکتری ایکولای (E.coli) از نوع O 157 به عنوان سلاحهای بیولوژیکی نام برد.
حسن ملک افضلی، یکی از اعضای هیأت امنای انستیتو پاستور ایران از دیگر سخنرانان اولین همایش نظام مراقبت بهداشتی یکپارچۀ انسان، دام و گیاه بود. او امکان ایجاد نظام واحد سلامت را فقط با کار گروهی همۀ بخش های خصوصی و دولتی میسر دانست و گفت که نظام واحد سلامت در واقع مجموعهای از دادهها و شاخصها و رصد فعال آنها در کنار همکاری همۀ واحدهای خصوصی و دولتی است.
ملک افضلی رسیدن به این هدف مشترک را مستلزم یک فرهنگ و کار گروهی دانست که باید از کودکی به افراد آموزش داده شود.
از اهداف اصلی اولین همایش نظام مراقبت یکپارچۀ انسان، دام و گیاه که روز چهارشنبه در سالن همایشهای انستیتو پاستور ایران برگزار شد، میتوان از موارد زیر نام برد:
*معرفی ویژگیهای نظام مراقبت هشدار سریع با هدف حفاظت از سلامت انسان و بررسی نمونههای تجربی موفق در جهان
*شناسایی شاخصهای بالقوۀ ارزشمند هشدار سریع در خصوص بیماریهای واگیر مشترک بین انسان، دام، حیات وحش و گیاهان
*بررسی وظایف وزارتخانهها و سازمانها و صاحب نظران مرتبط با توسعۀ نظام مراقبت هشدار و پاسخدهی سریع بهداشتی
*شناسایی پتانسیلهای کشور
غزال غضنفری
No tags for this post.