به گزارش سیناپرس از ایسنا و به نقل از یو.دبلیو نیوز، برنامه دولت هند مبنی بر رساندن 20 دانشگاه برتر این کشور به سطح اول جهانی در روند مثبت کنونی اختلال ایجاد کرده است. زیرا بر اساس قانون این کشور، نیمی از صندلیهای موجود در آموزش عالی هند باید به دانشآموزان و دانشجویان معلول، محروم و طبقات پایین جامعه اختصاص یافته و از پیش برای آنها رزرو شود.
برای حل مشکل رزرو و دیگر مسایل، یک کارگروه تشکیل شده است که مواردی از قبیل روند اجرای برنامه و اختصاص بودجه کافی را مورد بررسی و نظارت قرار میدهد.
برنامه ارتقای دانشگاههای هند به سطح اول جهانی که به برنامه "موسسات برجسته" تغییر نام یافت در ماه فوریه اعلام شده است و هدف از آن ارتقای 10 موسسه دولتی و 10 موسسه خصوصی به سطح برتر جهانی است.
همکاری با موسسات خارجی به عنوان بخشی از این برنامه، مورد انتقاد قرار گرفته است، چراکه این بخش شامل جذب و استخدام 30 درصدی دانشجویان نخبه خارجی است که ناگزیر در برابر سهم 50 درصدی دانشجویان معلول و محروم قرار میگیرد.
با این اوصاف تنها 20 درصد از سهم 50 درصدی در نظر گرفته شده برای دانشجویان معلول و محروم که چه بسا شایستگی حضور در دانشگاه را دارند، باقی خواهد ماند.
اخیرا "پراکاش جوادکار" وزیر توسعه منابع انسانی هند وعده داده بود که بودجه و استقلال موسسات برتر دانشگاهی افزایش مییابد، اما مشخص نکرد که آثار مثبت و منفی این استقلال چه اندازه خواهد بود.
"آجای مهرا" مدیر مرکز امور عمومی و صاحب کرسی اسبق دانشگاه مرکزی دهلینو میگوید: آزادی و استقلال وعده داده شده به موسسات آموزش عالی به اندازهای نخواهد بود که از سهمیه دانشجویان معلول و محروم عبور کند، اگرچه باید منتظر تصمیم نهایی دولت ماند.
No tags for this post.