چرا وقتی همه معتقد به افزایش بودجه پژوهشی هستند، اتفاقی نمیافتد؟
به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، محمود نیلی احمدآبادی امروز در هفتمین شورای هماهنگی برنامهریزی پژوهش و فناوری دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری منطقه یک کشور با اشاره به بحث نتورکینگ، اظهار کرد: تقریبا همه دانشگاههای دنیا شبکههای دانشگاهی تحت عناوین مختلف دارند. در ایران هم دانشگاههای سطح یک سعی کردهاند این شبکه را ایجاد کنند. اما مسالهای که مطرح بوده عدم نفوذ این موضوع به لایههای پایینی است. در واقع در سطوح پایین همکاریها محدود است.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه کشور با چالشهای جدی مواجه است، افزود: در مناظرههای ریاست جمهوری فارغ از مباحث حاشیهای همه چیز را برای مردم روشن کرد و متوجه شدند که کشور با چالشهای جدی همچون فقر، بیکاری و توسعهنیافتگی مواجه است.
وی ادامه داد: فارغ از مباحث سیاسی باید این مسائل حل شود؛ زیرا در غیر این صورت نمیتوان به توسعه پایدار دست یافت.
دکتر نیلی با بیان اینکه نحوه نگاه به حل این مسائل مهم است، گفت: حل مسائل اصلی کشور بدون حضور جدی دانشگاهها شدنی نیست.
وی در ادامه با اشاره به بیکاری در کشور، افزود: ایجاد هر شغل ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان هزینه دربر دارد که منابع ملی توان این بار مالی را ندارد. پس باید کمک کنیم که هم هزینه ایجاد شغل کاهش یابد و هم شغل ایجاد شود.
وی ادامه داد: صحبت از شرکتهای دانشبنیان میشود، اما چه کسی باید پشتوانه این شرکتها باشد؟ اینکه شرکتهای دانشبنیان را به وجود میآوریم خوب است؛ اما سرعت رشد این شرکتها محدود بوده و با مشکل تقاضا در بازار مواجه هستند.
نیلی تاکید کرد: جدای از بهبود سیاستهای اقتصادی، اتکای صرف به تعداد محدودی از شرکتهای دانشبنیان نمیتواند تحولی در اقتصاد ایجاد کند.
رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه استفاده از ظرفیت دانشجویان و اساتید دانشگاهی حاضر در مؤسسات پژوهشی مغفول مانده است، گفت: اگر این ظرفیت وارد فضای توسعهای کشور نشود، قطعا نمیتوان بر چالشهای موجود غلبه کرد.
وی افزود: این مباحث طی سالهای متمادی مطرح بوده، اما مشخص نیست چه کسی باید این مسائل را حل کند. من معتقدم همه باید در این زمینه فعال شوند. البته برای اینکه فرافکنی نشود، باید ببینیم آن بخش که مسؤولیت دانشگاهها است، چگونه میتواند محقق شود.
رییس دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به بودجه پژوهشی، اظهار کرد: اولین حضور جدی من در دانشگاهها مربوط به معاونت پژوهشی دانشکده فنی میشود از آن زمان و حتی قبلتر از آن، همواره موضوع کم بودن بودجه پژوهش مطرح بوده است. همه مسؤولان قول افزایش بودجه پژوهشی را میدهند، اما آیا واقعا اتفاقی افتاده است؟ چرا وقتی همه معتقد به افزایش هستند، باز هم اتفاقی نمیافتد؟
No tags for this post.