استخراج پروتئین از آب پنیر با نانوغشاءهای سرامیکی
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/14991704431115487225.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، دکتر علیاکبر بابالو از پژوهشگران این طرح در چهارمین همایش نانو فناوری در کشاورزی با اشاره به کاربردهای وسیع نانوغشاءهای سرامیکی گفت: تا 10 سال گذشته حوزه نانوغشاءهای سرامیکی تنها در حد تحقیقات بوده است ولی امروزه شرکتهای متعددی در این زمینه در کشور ایجاد شده است.
وی با اشاره به تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه سهند تبریز اظهار کرد: در تحقیقات ما علاوه بر تولید نانوغشاءهای سرامیکی خط تولید این محصول با ظرفیت مشخصی را راهاندازی کردیم.بابالو خاطرنشان کرد: ما با استفاده از نانوغشاءهای سرامیکی موفق به تصویه آب سیاه و یا خاکستری کردیم.
وی کاربرد دیگر این محصول را در صنایع لبنی ذکر کرد و یادآور شد: آب پنیر حاوی مقادیر زیادی لاکتوز و پروتئین است و بسیاری از کشورها با سرمایهگذاریهای زیاد اقدام به استخراج پروتئین موجود در آبپنیر میکنند.
بابالو با تاکید بر اینکه در ایران در این زمینه هیچ اقدامی صورت نگرفته است، یادآور شد: در حال حاضر آبپنیر خشک و به صورت پودر درآورده میشود که در این وضعیت استخراج پروتئین از آب پنیر بسیار ناچیز خواهد بود. از سوی دیگر ما سالیانه 2500 تن از خارج وارد میکنیم.
این محقق از دستاورد دیگر این مرکز خبر داد و گفت: به منظور اندازهگیری نفوذپذیری آب در لایحههای مختلف خاک دستگاههایی با همکاری دو شرکت دانشبنیان در حال طراحی و ساخت داریم.
وی با تاکید بر اینکه از آب پنیر میتوان 17 نوع محصول استخراج کرد، گفت: ما با استفاده از این نانوغشاءهای سرامیکی سامانهای برای استخراج پروتئین از آب پنیر ساختهایم که امیدواریم تولید آن به فاز صنعتی وارد شود.
به گفته وی، غشاءهای مورد نیاز در این دستگاه از سوی دانشگاه سهند تبریز طراحی و ساخته شده است.
بابالو جداسازی گازها را از دیگر کاربردهای نانوغشاءهای سرامیکی نام برد و گفت: با استفاده از این محصول میتوان برای تولید هیدروژن در گرید 5 و 6 استفاده کرد که در این زمینه اقدام به راهاندازی دو پایلوت کردیم که هیدروژن با گرید پنج و شش تولید شده است.
No tags for this post.