نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

روش محققان کشور برای تعمیر عیوب موضعی غلتک‌های واحد قلع‌اندود

دکتر مهدی کشمیری، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در خصوص این فناوری گفت: اصول این روش بر پایه ترسازی ابتدایی، تمیزکاری الکتریکی چند مرحله‌ای، حکاکی الکتریکی، فعال‌سازی و پوشش‌دهی چند مرحله‌ای سطح غلتک توسط آندهای متفاوت استوار است.

همچنین آرش فتاحی، مدیرعامل شرکت فناور مستقر در مرکز رشد فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه این روش به منظور تعمیر عیوب موضعی غلتک‌های واحد قلع‌اندود در مجتمع فولاد مبارکه با موفقیت به کار گرفته شده است، افزود: استفاده از این روش باعث صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در صنعت می‌شود.

 وی با اشاره به اینکه قطعات و ابزارهای صنعتی همواره در معرض خوردگی، سایش، فرسایش و ضرب‌دیدگی هستند، ادامه داد: به همین دلیل تعمیرات سطحی با چسبندگی، خواص فیزیکی و مکانیکی مشابه نمونه اصلی در تمامی قطعات ضروری خواهد بود.

 فتاحی با بیان اینکه وجود کوچک‌ترین نقص در سطح چنین غلتک‌هایی به‌ویژه در لایه‌های مس و کروم، تاثیر مستقیم بر کیفیت ورق‌های تولیدی در فرآیند نورد را دارد، اضافه کرد: در حال حاضر، به منظور رفع چنین نواقصی، قسمت‌های عمده‌ای از پوشش مسی غلتک حذف و تجدید می‌شوند که هزینه‌های بسیار بالایی از جمله از مدار خارج شدن قطعات، حذف پوشش عمدتاً سالم، تجدید پوشش بدون نقص و حمل‌ونقل را به شرکت تحمیل می‌کند.

مدیرعامل این شرکت مستقر در مرکز رشد فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از سرعت بالای پوشش‌دهی در حدود 0.5 میلیمتر در ساعت (بیش از 60 برابر سریع‌تر از روش متداول)، چسبندگی و سختی بسیار بالا و هم‌چنین امکان انجام فرآیند در محل، به عنوان مهمترین مزیت‌های این طرح عنوان کرد.

 آبکاری الکتریکی موضعی، روش مدرن در مهندسی سطح است که قطعات در محلول الکترولیت شناور نمی‌شوند و در عوض محلول الکترولیت توسط استیلوس طراحی شده، با قطعه تماس داده می‌شود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل