روز ملی دماوند

دماوند در سیزدهم تیر ماه هر سال حال و هوای خاصی دارد. همه روستاهای اطراف دماوند در حال برگزاری جشن هستند، جشنی ملی با مراسم‏هایی ویژه همچون برف چال که برای نگهداری آب به دست آمده از باقی مانده‏ی برفهای زمستان دماوند است و مراسمهای زیبای دیگر.

دماوند برای ما ایرانیان تنها یک کوه نیست، یک قله نیست، یک شکوه و یک عظمت است عظمتی که فقط در عبارت "بلندترین قله ایران" خلاصه نمیشود، عظمتی که در اساطیر ایران جایگاه ویژه ای دارد و در فرهنگ ایران مظهر پایداری و استواری است و در اشعار بسیار از آن نام برده شده و نیز برای آن اشعاری سروده اند:

ای دیو سپید پای در بند!   ای گنبد گیتی! ای دماوند!
از سیم به سر یکی کله‌خود    زآهن به میان یکی کمربند

دماوندِ با شکوه در تاریخ سی تیر ماه سال 1387 به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. از آن زمان به بعد، روز 13 تیرماه هر سال به عنوان روز ملی دماوند شناخته می شود و همواره در این روز، جشن های و مراسم ویژه ای در دماوند برگزار می شود.

اهداف برگزاری مراسم روز ملی دماوند

1. برجسته کردن موضوع دماوند در اذهان عمومی و نگاه مسولان است، تا تدابیر ویژه و فوری، در حفاظت از دماوند و زیستگاه استثنایی آن اتخاذ شود. دماوند به عنوان برجسته ترین نماد ایران در معرض تخریب گسترده ای قرار دارد و اگر همین امروز به خود نیاییم، فردا خیلی دیر است!

2. دماوند بلندترین قله رشته کوه البرز و ایران است که هر ساله میزبان کوهنوردان و گردشگران داخلی و خارجی و دوستداران طبیعت است. برگزاری جشن روز ملی دماوند فرصت مناسبی است تا کوهنوردان از سراسر کشور با یکدیگر دیدار تازه کرده و با تبادل تجربه، در ارتقای فرهنگ کوهنوردی و فرهنگ حفاظت از کوه ها بکوشند.

3. جشن روز ملی دماوند، در واقع نماد اتحاد و همدلی کوهنوردان، فعالان زیست محیطی و مردم علاقه مند به قله سرفراز ایران است.

4. برگزاری با شکوه جشن روز ملی دماوند در واقع نماد همبستگی ملی مردم ایران است، تا نشان دهند که همچنان در هر شرایطی در دفاع از سرزمین خویش همچون آرش ایستاده اند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا