اگر همیشه فراموش می کنید که کلید منزل را کجا گذاشته اید، این خبر شاید تاحدودی بتواند شما را تسکین دهد. اما آنچه در این بین حائز اهمیت است، اطلاع دقیق تر از نحوه فعالیت مغز است.
مطالعه صورت گرفته توسط محققان دانشگاه تورنتو نشان می دهد، حافظه تنها به انتقال دقیق ترین اطلاعات کمک نمی کند، بلکه (با انتقال) مفیدترین اطلاعات، اتخاذ تصمیم گیری های هوشمندانه در آینده امکانپذیر می شود.
بلیک ریچاردز، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: «این مهم است که مغز، جزئیات خاص را نادیده گرفته و به جای آن بر مسائل مهم که به تصمیم گیری های در آینده کمک می کنند، متمرکز شود.»
محققان در تحقیقات خود به شواهدی مبنی بر تضعیف عمدی ارتباطات سیناپسی بین نورون ها که به رمزگذاری خاطرات کمک می کنند، همچنین نشانه هایی از بازنویسی خاطرات موجود توسط نورون های جدید که به سخت تر شدن دسترسی به این خاطرات منجر می شوند، دست یافتند.
(تصویر: sciencealert)
چرا مغز زمان صرف می کند تا برخی خاطرات را فراموش کنیم؟
احتمالا دو دلیل برای این مسأله وجود دارد: فراموش کردن خاطراتی که به آنها نیاز نداریم، اجازه تجربه خاطرات جدید را برای ما فراهم می کند. همچنین فراموش کردن، امکان تعمیم رویدادهای گذشته برای اتخاذ تصمیم های هوشمندانه در آینده را برای ما فراهم می کنند.
نتایج این مطالعه در Neuron منتشر شد.
مترجم: معصومه سوهانی
منبع: sciencealert
No tags for this post.