نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ضرورت جلوگیری از خام‌فروشی و تکمیل چرخه تولید فولاد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر جلوگیری از خام فروشی و تکمیل چرخه تولید فولاد تاکید کرد و گفت: باید با تکمیل چرخه تولید بتوانیم ارزش افزوده ایجاد کنیم.

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، دومین جلسه میز تخصصی صنعت فولاد با موضوع «تأمین مالی پایدار و توسعه صادرات صنعت فولاد در شرایط ناپایدار اقتصاد کلان، چالش‌ها و راهکارهای اجرایی» به منظور گفت وگوی علمی و تخصصی، احصا نظام مسائل اولویت‌دار، تدوین سند دانش بنیان و هم‌چنین دستیابی به راهکارهای فوری عملیاتی و دانش‌بنیان در حوزه صنعت استراتژیک فولاد کشور، برگزار شد.

در این نشست که با محوریت مرکز تخصصی فولاد دانشگاه تهران، در ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه با اشاره به تشکیل میز فولاد در این شورا اظهار داشت: همه ذی‌نفعان و کسانی که به نوعی با صنعت فولاد مرتبط هستند، با جدیت در جلسات این میز شرکت کنند تا مساله‌ها و راه‌کارها شناسایی شوند و فرایند حکمرانی این صنعت مدون و مصوب شود.

وی بر جلوگیری از خام فروشی و تکمیل چرخه تولید فولاد تاکید کرد و گفت: باید با تکمیل چرخه تولید بتوانیم ارزش افزوده ایجاد کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم‌چنین حمایت وزارت صمت و بانک‌ها از صنعت فولاد را ضروری عنوان کرد و افزود: نباید با قوانین دست و پاگیر برای تولید مانع ایجاد شود.

مدیر امور فناوری و نوآوری ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست با بیان اینکه صنعت فولاد یک صنعت استراتژیک برای کشور است، گفت: به این دلیل، شورای عالی برای تدوین قوانین مرتبط با این صنعت، با حضور نخبگان به این موضوع ورود کرد تا بتواند به نیازهای فناوری حال و آینده صنعت فولاد پاسخ بدهد.»

رضا علیزاده با تاکید بر اهمیت ویژه به صنایع مادر، صنعت فولاد را یکی از صنایع مهم کشور برشمرد و افزود: این نشست نیز با موضوع تأمین مالی پایدار صنعت فولاد برگزار می‌شود تا بتوانیم راه‌کارهای عملیاتی را برای حل این مساله استخراج کنیم.

وی گفت: ستاد علم وفناوری، حسب نقشه جامع علمی کشور می‌تواند در خصوص صنایع و فناوری‌های اولویت‌دار ورود کند که صنعت فولاد یکی از این فناوری‌های دارای اولویت است، از این‌رو شورای عالی انقلاب فرهنگی هم برای حل مسائل و تدوین قوانین مرتبط در این حوزه ورود کرده است.

علیزاده با بیان اینکه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بعد از تصویب لازم‌الاجراست، اظهار داشت: مصوبات شورا که حاصل نظرات جامعه نخبگانی است بعد از تصویب لازم‌الاجراست و اگر دستگاهی این مصوبات را اجرا نکند، برای آن دستگاه ترک فعل محسوب می‌شود، بنابراین حضور نخبگان و مدیران بخش صنعت فولاد در این جلسات برای استخراج راه‌کارهای عملیاتی برای پیشبرد اهداف صنعت فولاد مهم است.

رئیس مرکز تخصصی صنعت فولاد دانشگاه تهران و دبیر میز تخصصی صنعت فولاد شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این نشست، به تشریح دلایل تشکیل میز فولاد در این شورا اشاره کرد و گفت: این میز در ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است و هدف این بود که با توجه به جایگاه این شورا، به صنعت فولاد از منظر علم و فناوری نگاه کنیم تا بتوانیم ارتباط بین ارتباط بین فناوری و علم را در صنعت فولاد نزدیکتر کنیم.

امیررضا قیامی آزاد با تاکید بر اهمیت ارتباط بین صنعت فولاد و دانشگاه‌ها، افزود: به منظور ارتباط بیشتر این صنعت و دانشگاه، برای نخستین‌بار در کشور مرکز تخصصی فولاد در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد که این خلأ را پر کند و ارتباط منجسم بین این صنعت و دانشگاه شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه تقربیا ۵۰ درصد فولاد تولیدی، صادر می‌شود یکی از اهداف برگزاری این نشست را بررسی چالش‌های این حوزه عنوان کرد.

در ادامه این نشست نیز، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران؛ نمایندگان شرکت‌های فولادی؛ نماینده بازرسی استان تهران؛ نمایندگان بانک مرکزی، سپه و پاسارگاد؛ نماینده بورس کالای ایران و نمایندگان مالی، اقتصادی و بازرگانی مجموعه‌های مرتبط با صنعت فولاد، مسائل و چالش‌های حوزه صنعت فولاد را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

ناترازی انرژی، تأمین مواد اولیه، مسائل مرتبط با حوزه صادرات فولاد، عدم ثبات بازار ارز، عدم تأمین منابع مالی پایدار واحدهای تولیدی از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.

خروج از نسخه موبایل