نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بومی‌سازی هوش‌مصنوعی موتور محرک اقتصاد دیجیتال است

دبیر اندیشکده اقتصاد ایران با تاکید بر ضرورت توسعه بومی هوش مصنوعی، نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان را بستری موثر برای هم‌افزایی فناورانه، تقویت زیرساخت‌های دیجیتال و کمک به اقتصاد کشور ارزیابی کرد.

علیرضا والی در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان  با محور هوش مصنوعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سینا پرس گفت: این نمایشگاه بسیار مطلوب و قابل تقدیر است. شرکت‌های دانش بنیان کارهای بسیار بزرگی انجام داده‌اند. نوآوری‌های این شرکت‌ها نشان می‌دهد از کشورهای دیگر عقب نمانده‌ایم.

وی افزود: مقام معظم رهبری همواره بر تولید داخل و پیشرفت تولید کشور تاکید دارند. ایشان بر پیشرفت هوش مصنوعی به شرط بومی سازی این فناوری تاکید کرده‌اند که در این نمایشگاه حصول یافته و این امر  باعث خرسندی است .

به گفته والی، گزارش‌هایی که از سوی  این شرکت‌ها ارائه شد، نشان می‌داد بخش قابل توجهی از فعالیت‌ها بومی بوده و اثرگذاری ملموسی در سطح کشور داشته‌اند.

وی افزود: بسیاری از این شرکت‌های دانش‌بنیان با نهادها، ادارات و سازمان‌های مختلف همکاری داشته‌اند و فعالیت‌هایی انجام داده‌اند که در قالب زیرساخت‌های کاربردی، برای عموم جامعه قابل استفاده است. به عنوان مثال غرفه مهیمن برای ورود به یک سایت فعالیت‌های زیرساختی، پیام رسانی و تحلیل داده را به نحو مطلوب انجام داده است. برخی از این مجموعه‌ها توانسته‌اند پروژه‌های موفقی را در تعامل با دستگاه‌های اجرایی کشور به مرحله اجرا برسانند.

دبیر اندیشکده اقتصاد ایران با قدردانی از برگزارکنندگان نمایشگاه اظهار کرد: در مجموع، نمایشگاه بسیار خوبی برگزار شده است و گردآوری این مجموعه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان قطعا می‌تواند نقشی موثر در تقویت اقتصاد کشور ایفا کند.

وی در پاسخ به اینکه صنایع خلاق چه تاثیری بر اقتصاد فرهنگ کشور خواهند گذاشت گفت: در خصوص بحث اقتصاد فرهنگ باید گفت گردآوری مجموعه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان یقینا تاثیر مستقیم در اقتصاد کشور دارد چراکه این مجموعه‌ها به صورت خرد و کلان به ویژه شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه که از نظر اندازه و ساختار هم متفاوت هستند (برخی با پنج نفر نیرو و برخی دیگر بیش از ۳۰ نفر نیرو دارند) فعالیت می‌کنند ، اما وجه مشترک همه آن‌ها رضایت از حضور در این رویداد و فعالیت در زیست‌بوم شرکت‌های دانش‌بنیان ذیل معاونت علمی ریاست‌جمهوری است.

والی در خصوص تاثیرگذاری اندیشکده اقتصاد ایران در این حوزه بیان کرد: با توجه به فعالیت این مجموعه و حضور ۱۲ دفتر تخصصی که شامل 12 متخصص و 12 راهبر از اعضای هیئت علمی دانشکده دانشگاه اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع)  است، یکی از مهمترین بخش‌های این اندیشکده، حوزه اقتصاد دیجیتال محسوب می‌شود که تا کنون دوره‌هایی در خصوص تجارت بین الملل، تجارت الکترونیک و هوش مصنوعی برگزار کرده است .

وی افزود: با مشارکت مسئولان این دفاتر و اعضای هیئت علمی دانشکده اقتصاد، مدرسه تابستانی اقتصاد بین‌الملل و تجارت بین‌الملل برگزار شده است . در این برنامه‌ها، موضوعاتی مانند تجارت الکترونیکی، اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی و دستاوردهای این نمایشگاه به‌صورت آموزشی و کاربردی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

خبرنگار: فاطمه سیروس

خروج از نسخه موبایل