اثربخشی درمان ضایعات نخاعی در کشور در دست بررسی است
به گزارش ایسنا، دکتر هوشنگ صابری که در نشست خبری هشتمین کنگره جهانی نوروریستوراتولوژی (حوزه سلولهای عصبی و نحوه ترمیم و بازتوانی آسیبهای عصبی) سخن میگفت، خاطرنشان کرد: هر روش درمانی جدید برای به کار گرفته شدن باید سه مرحله بررسی بی خطر بودن، بررسی اثربخشی و انجام آن در چند مرکز درمانی را طی کند. در حال حاضر در موارد قطع کامل نخاع، اقدامات درمانی ترمیم و بازتوانی عصبی با اثربخشی بالا نداریم، اما بیماران دچار آسیب ناکامل نخاعی می توانند از اقدامات توانبخشی و سلول درمانی و همچنین مداخلات نوروریستوراتولوژیک استفاده کنند.
وی با بیان اینکه 50 درصد آسیب های نخاعی، قطع کامل هستند، گفت: درباره این افراد فقط شیوه های توانبخشی و پیشگیری از عوارض بعدی قطع نخاع انجام می شود و در آسیبهای ناکامل نخاعی هم بسته به شدت آسیب میزان پاسخ دهی به درمان متفاوت است به طوری که در آسیبهای شدید نخاعی فقط تغییرات حسی برای بیمار انجام خواهد شد.
عضو هیات علمی گروه جراحی مغز و اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: با استفاده از روش های درمانی ترمیم و بازتوانی عصبی می خواهیم افرادی که کمتر در جامعه حضور دارند به اجتماع بازگردانیم.
این متخصص جراح مغز و اعصاب با بیان اینکه روش های درمانی ترمیم و بازتوانی عصبی را می توان در درمان ضایعات نخاعی، سکتههای مغزی و عوارض «ام.اس» استفاده کرد، ادامه داد: جایگاه بین المللی ایران در زمینه تحقیقات سلولهای بنیادی مطلوب است و محدودیت هایی که در برخی کشورها در این زمینه وجود دارد، در ایران نیست به طوری که در حال حاضر فقط در شهر تهران چند مرکز تحقیقاتی مهم و شناخته شده بین المللی در زمینه سلول های بنیادی فعالیت دارد.
رییس کنگره بین المللی نوروریستوراتولوژی با اشاره به برگزاری این کنگره طی روزهای هفتم تا نهم اردیبهشت ماه در تهران گفت: کنگره بین المللی انجمن نوروریستوراتولوژی که برای هشتمین بار و گردهمایی جهانی نوروپروتکشن و نورورژنریشن که برای دوازدهمین بار برگزار میشود، یکی از معتبرترین کنگره های علمی در نوع خود در زمینه ترمیم و بازتوانی آسیبهای عصبی میباشد. این کنگره از سال 2008 تاکنون هفت بار در کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی با حضور محققین بین المللی بیش از 40 کشور از سراسر جهان برگزار شده است. تمام محققانی که در زمینه ترمیم و بازسازی آسیبهای سیستم عصبی فعالیت تحقیقی پایه و بالینی دارند در این کنگره شرکت دارند. همچنین درمانهای مختلف بالینی که جهت پیشگیری از آسیب های ثانویه سیستم عصبی به کار می رود نیز در این کنگره مورد بحث قرار گرفته و روزآمد میشود.
هشتمین کنگره جهانی نوروریستوراتولوژی (حوزه سلولهای عصبی و نحوه ترمیم و بازتوانی آسیبهای عصبی) از هفتم اردیبهشت ماه 1394 به مدت سه روز در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار میشود.
No tags for this post.