مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بر اهمیت رعایت الگوی تغذیه سالم در شب یلدا تاکید کرد و گفت: انتخاب و مصرف متعادل خوراکیها در این شب به یادماندنی نقش بسزایی در حفظ سلامت خانواده دارد و میتواند از بروز سوءهاضمه و مسمومیتهای غذایی، جلوگیری کند.
به گزارش خبرگزاری سیناپرس، دکتر معصومه مهربان با بیان این مطلب تصریح کرد: در شب یلدا با وجود تعدد مواد غذایی مختلف میبایست از پرخوری پرهیز کنیم. مصرف بیش از اندازه مواد غذایی، موجب اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و افزایش کالری دریافتی بدن خواهد شد، بههمین دلیل توصیه میشود شام این شب سبکتر و زودتر صرف شود.
وی با اشاره به اینکه مواد قندی و شیرین، چرب و پرنمک که سه عامل خطر مهم در ابتلا به چاقی، دیابت، چربی خون بالا و فشار خون بالا هستند، همیشه باید کم مصرف شوند، ادامه داد: توصیه میگردد در شب یلدا از آجیلهای تفت داده نشده و خام و به مقدار کم استفاده شود.
به گفته مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی، چربی موجود در آجیل از نوع مضر نیست، اما دارای کالری بالایی است بنابراین برای جلوگیری از افزایش وزن در خوردن آن باید اعتدال رعایت شود.
مهربان با تاکید بر این که بهتر است در این شب از میوههای تازه به جای میوههای خشک استفاده شود، اظهار کرد: یکی از تنقلات شب یلدا میوههای خشک هستند. این میوها سرشار از ویتامین هایی همچون ویتامین های گروه B و A و همچنین املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هست اما با این وجود به دلیل کالری بالا در میوههای خشک، در مصرف آنها زیاده روی نکنید.
وی در توضیح نقش میوهها در سلامت بدن، اظهارکرد: میوههای فصل زمستان مانند انار، سیب و پرتقال سرشار از ویتامین C و آنتیاکسیدان هستند که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و از ابتلا به سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی جلوگیری میکنند. همچنین میوههایی با درصد بالای آب، مانند هندوانه و نارنگی، به حفظ رطوبت و تعادل آب بدن کمک کرده و مانع خشکی پوست در روزهای سرد سال میشوند.
وی تصریح کرد: مصرف میوهها و سبزیجات تازه و رنگی بویژه قرمز و نارنجی به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای مختلف در فصل زمستان، بهویژه شب یلدا، سدَّی در برابر اثرات سوء آلودگی هوا بر بدن ایجاد میکند.

