ساخت نیروگاه ۱۰مگاواتی خورشیدی
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/149649156860639657-780x470.jpg)
محمدصادق نیکنام، مجری پروژه «طراحی نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی» درباره این پروژه گفت: «در حال انجام طراحی و ساخت نیروگاه خورشیدی با توان تولید ۱۰ مگاوات برق متصل به شبکه هستیم که بر اساس توافقات و طی قراردادی ۲۰ ساله دولت این برق را خریداری می کند که نخستین پروژهای است که به طور کامل یک شرکت دانش بنیان داخلی، طراحی و ساخت نیروگاه را در داخل کشور انجام می دهد».
او در ادامه توضیح داد: «البته نیروگاههای مگاواتی دیگری در کشور وجود دارد اما پیمانکاران و طراحان خارجی کارهای مربوط به آن را انجام دادند. همچنین یکی از ویژگیهای مهم این پروژه این است که مؤسسات معتبر بین المللی در حوزهی استاندارد طراحی، فرآیند مهندسی پروژه را تضمین کیفیت کردهاند یعنی این شرکت دانش بنیان شرایط و قابلیت دریافت تضمین کیفی از مؤسسات بین المللی را داشته است».
نیکنام ضمن بیان اینکه در مراحل مقدماتی پروژه به سر میبریم گفت: «این نیروگاه خورشیدی در استان فارس راهاندازی می شود و زمان بندی برای انجام پروژه ۹ ماه است، تأسیس این نیروگاه در مقیاس بزرگ تنها با سرمایه گذاری داخلی انجام میشود».
مجری پروژهی طراحی نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی در ادامه گفت: «همچنین در این نیروگاه تجهیزاتی همچون پنل و اینورتر از سازندگان خارجی تأمین شده اما تمامی مراحل طراحی و مهندسی آن با توان بومی و در سطح استانداردهای بینالمللی انجام میشود. پیشبینی میشود تا دو سال آینده کلیهی تجهیزات نیروگاههای خورشیدی نیز به صورت بومی در کشور تولید شود».
فتو ولتاییک یا به اختصار PV، یکی از انواع سامانههای تولید الکتریسیته از نور خورشید است. در این روش با بکارگیری سلول خورشیدی، تولید مستقیم الکتریسیته از تابش خورشید امکانپذیر میشود. الکتریسیته یا میتواند به طور مستقیم از انرژی خورشید تولید شود و ابزارهای فتوولتایک استفاده کند یا به طور غیر مستقیم از ژنراتورهای بخار ذخایر حرارتی خورشیدی را برای گرما بخشیدن به یک سیال کاربردی مورد استفاده قرار میدهند. ایران با داشتن حدود ۳۰۰ روز آفتابی در سال جزو بهترین کشورهای دنیا در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی در جهان است. با توجه به موقعیت جغرافیای ایران و پراکندگی روستای در کشور، استفاده از انرژی خورشیدی یکی از مهمترین عواملی است که باید مورد توجه قرار گیرد. استفاده از انرژی خورشیدی یکی از بهترین راههای برقرسانی و تولید انرژی در مقایسه با دیگر مدلهای انتقال انرژی به روستاها و نقاط دور افتاده در کشور از نظر هزینه، حملونقل، نگهداری و عوامل مشابه است.
غزال غضنفری
No tags for this post.