نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

رتبه اول اشتغال فارغ‌التحصیلان در کشور به دانشگاه صنعتی شیراز رسید

سینا

رئیس دانشگاه صنعتی شیراز از اشتغال بیش از ۸۵ درصدی فارغ‌التحصیلان این دانشگاه خبر داد و گفت: پیوند نظام‌مند دانشگاه و صنعت موجب شده این دانشگاه در شاخص اشتغال‌پذیری رتبه نخست کشور را کسب کند.

به گزارش خبرگزاری سینا، محمدجواد دهقانی امروز، 17 آذرماه با تشریح دستاوردها، ظرفیت‌ها و برنامه‌های دانشگاه صنعتی گفت: این دانشگاه به‌عنوان نخستین دانشگاه صنعتی جنوب کشور از ابتدای فعالیت خود—از سال ۱۳۴۸ با عنوان آموزشگاه فنی الکترونیک و سپس دانشکده صنعت الکترونیک—در تربیت نیروهای متخصص برای صنعت نقش‌آفرینی کرده و از سال ۱۳۸۳ با توسعه امکانات آموزشی و پژوهشی و بهره‌مندی از استادان برجسته، به دانشگاه صنعتی تبدیل شده است.

وی با اشاره به جایگاه بین‌المللی دانشگاه افزود: در رتبه‌بندی جهانی تایمز ۲۰۲۶، در میان ۲۱۹۱ دانشگاه از ۱۱۵ کشور، دانشگاه صنعتی شیراز برای سومین سال متوالی در بازه رتبه‌ای ۵۰۱ تا ۶۰۰ قرار گرفته و در میان دانشگاه‌های کشور رتبه پنجم را کسب کرده است.

رییس دانشگاه صنعتی شیراز ادامه داد: همچنین در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان (زیر ۵۰ سال)، این دانشگاه با رتبه ۸۵ جهانی، جایگاه نخست ایران را دارد و در رتبه‌بندی آسیایی تایمز نیز رتبه ۱۵۵ را کسب کرده است. در رتبه‌بندی موضوعی شانگهای، حوزه‌های فناوری و علوم مهندسی دانشگاه بین 101 تا 150 قرار‌گرفته و هم‌رده با دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه شریف است.

دهقانی با اشاره به وضعیت مناسب هیأت علمی دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه صنعتی شیراز یکی از متعادل‌ترین هرم‌های اعضای هیأت علمی کشور را دارد؛ به‌گونه‌ای که حدود ۷۰ درصد آنان در مراتب دانشیاری و بالاتر فعالیت می‌کنند. حدود پنج درصد استادان این دانشگاه در فهرست یک درصد پژوهشگران برتر جهان و ۱۰ درصد در میان دو درصد پژوهشگران اثرگذار قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: سرانه تولید و انتشار مقاله بین‌المللی برای هر عضو هیأت علمی در پایگاه Scopus حدود ۴.۳ مقاله و در Web of Science حدود ۳.۵ مقاله است. همچنین ۵۲.۴ درصد مقالات دانشگاه در نشریات چارک اول Scopus و ۳۸.۵ درصد در چارک اول Web of Science منتشر می‌شود؛ آماری که نشان‌دهنده کیفیت بالای تولیدات علمی دانشگاه و فراتر بودن آن از متوسط ملی است.

رئیس دانشگاه صنعتی شیراز با اشاره به فعالیت‌های آموزشی دانشگاه گفت: این دانشگاه در ۱۶ رشته دکتری، ۳۲ رشته کارشناسی ارشد و ۱۴ رشته کارشناسی پذیرش دانشجو دارد و طراحی رشته‌ها بر اساس نیاز بازار کار صورت گرفته است.

وی اعلام کرد: نرخ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه بیش از ۸۵ درصد است و در برخی رشته‌ها مانند کامپیوتر، IT و مهندسی صنایع، اشتغال ۱۰۰ درصدی داریم.

دهقانی در تشریح ارتباط دانشگاه با صنعت گفت: در چهار سال گذشته بیش از ۱۰ هزار دوره مهارتی برای صنایع مختلف برگزار کرده‌ایم. دانشگاه همچنین بیش از ۷۰ آزمایشگاه تخصصی و مراکز تحقیقاتی پیشرفته ازجمله مرکز طراحی خودروهای هوشمند، پژوهشکده سامانه‌های دریایی، پژوهشکده الکترونیک فتح، مرکز مطالعات انرژی و سیستم‌های قدرت، مرکز فناوری سلامت و مرکز توسعه دانش دیجیتال را در اختیار دارد.

وی درباره بین‌المللی‌سازی دانشگاه نیز توضیح داد: در طرح توسعه سایت جدید دانشگاه، فضایی ویژه برای پذیرش و آموزش دانشجویان بین‌المللی پیش‌بینی شده است. تعاملات ما با کشورهای حوزه خلیج‌فارس، عراق، روسیه، فرانسه، اسپانیا، قبرس و عمان در حال گسترش است و هدفمان جذب قابل‌توجه دانشجوی خارجی و ایجاد مرجعیت علمی در استان فارس است.

رئیس دانشگاه صنعتی شیراز همچنین درباره کاربردی‌سازی پژوهش‌ها و پیوند دانشجو با صنعت گفت: حدود ۱۰ درصد پایان‌نامه‌ها تقاضامحور و بر اساس سفارش صنایع انجام می‌شود، ۲۰ درصد نیازمحور است و کمتر از 4 درصد پروژه‌های فناورانه منجر به فروش محصول می‌شود. هدف ما این است که دانشجویان در طول تحصیل با صنعت تعامل مؤثر داشته باشند تا پس از فارغ‌التحصیلی به اشتغال هدفمند و تخصصی برسند.

وی درباره چالش‌های بودجه‌ای دانشگاه گفت: برای جبران کمبود منابع، از همه ظرفیت‌های قانونی موجود بهره می‌بریم. مطابق ماده ۱۳ قانون بودجه، صنایعی که از دانشگاه‌ها در تأمین تجهیزات و نیازهای اساسی حمایت کنند، از معافیت‌های مالیاتی برخوردار می‌شوند.

دهقان اضافه کرد: در جریان سفر معاون علمی رئیس‌جمهور به فارس، مصوب شد حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات صنایع استان به سه دانشگاه مادر—دانشگاه صنعتی شیراز، دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی—و همچنین پارک علم و فناوری تخصیص یابد.

رییس دانشگاه صنعتی شیراز همچنین از ظرفیت قانونی مسئولیت اجتماعی دستگاه‌های اجرایی و مشارکت خیرین در توسعه زیرساخت‌های دانشگاه خبر داد و افزود: طرح اولیه احداث خوابگاه متأهلین تهیه شده و به وزارت علوم ارسال شده است.

خروج از نسخه موبایل