بنای دارالحجر یک عمارت تاریخی است که در مرکز وادی الظهر در چهارده کیلومتری پایتخت یمن یعنی شهر صنعا قرار دارد .در واقع می توان این دژرا نمایانگر سبک ویژه معماری یمن دانست . نام این محل برگرفته از سنگ های گرانیت ویژه ای است که بنا را با آن ساخته اند .
البته بنای ساختمان امروزی بدون تردید به اواخر قرن دوازدهم هجری باز می گردد و سازنده آن نیز فردی به نام علی ابن صالح العمری که شخصی دانشمند و فرزانه بود ، است . از وی آثار زیادی به جای مانده که البته در بین آن ها دارالحجر از همه مهمتر و بزرگتر است
در مورد پیشینه این بنا در بین پژوهشگران اختلاف نظر وجود دارد . عده ای ساخت آن را به دوران پیش از اسلام نسبت می دهند و عده ای نیز اعتقاد دارند این بنا در دوره تسلط ترکان عثمانی بر سرزمین یمن ساخته شده است .
بنای دارالحجر دارای سه مرحله ساخت است که ساختمان اصلی آن به مرور زمان و بر اثر باران از بین رفته و بعدها با استفاده از گرانیت سیاه بازسازی شده است . در بخش شمالی کاخ یک آبگیر مدور وجود دارد که مشابه این آبگیر در شهر قدیم صنعا وحود دارد . این کاخ تنها یک ورودی در سمت شمالی دارد که دارای راه پله ای سنگی است . قصر دارای سی و پنج اتاق ، دفتر کار و انبار و ….. است که در سالن مرکزی قصر یک راه پله بسیار زیبا گردشگران را به ایوان ها و بالکن های بسیار با شکوه هدایت می کند .
No tags for this post.